INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dissabte, 21 de gener del 2012

TANCADA A L'HOSPITAL SANT PAU


 TANCADA DELS REPRESENTATS DELS TREBALLADORS DE L'HOSPITAL DE SANT PAU

Els membres del comitè d’empresa de l’Hospital Sant Pau van començar un tancament per protestar per l’ERO de suspensió temporal i pels talls que aplica el Govern a la sanitat i que, asseguren, esta minvant la qualitat assistencial i les condicions de treball.

El Comitè d’empresa i les seccions sindicals van decidir el passat 19 de gener , tancar-se en una de les sales que la direcció de l’Hospital manté fora de servei i que permetrien descongestionar la situació de col·lapse que diàriament es viu al servei d’urgències - Sala D3 tercera planta (entrada pel carrer Sant Quintí).

Amb aquesta acció, els representants dels treballadors i treballadores volen denunciar que l’Hospital té infraestructura i personal per millorar l’atenció, però que ha optat per aplicar un ERO que disminuirà la plantilla i deteriorarà encara més l’atenció que es dóna als ciutadans.

La Generalitat va autoritza fa uns mesos a la Fundació de Gestió Sanitaria de l’Hospital Sant Pau a suspendre durant 15 dies els contractes laborals de 1.406 treballadors, el 36 per cent de la plantilla del centre.

El comitè d’empresa informa de que els primers afectats pel ERO començaran a deixar de treballar alguns dies solts a partir d’ara mateix fins el termini d’aplicació de l’expedient, que es el 31 de desembre.

També argumenta que no hi ha motius per reduir la plantilla perquè no ha disminuït l’activitat assistencial, sinó tot el contrari, degut a que el personal te que atendre el mateix volum de població amb menys recursos.

Aquest és el comunicat que ha emès el comitè d’empresa:

El Comitè d’empresa al trobar les portes obertes de la sala D3, tancada per la Direcció, hem decidit ocupar-la i fer d’ella un espai alliberat.

Posem a disposició del propi Comitè d’Empresa, la sala per a convertir-la en centre operatiu demà divendres, coincidint amb l’aplicació, per part de l’empresa, d’aquest ERO sense justificació.

Creiem que és un lloc i un acte simbòlic on millor podem recollir totes les incidències que puguin produir-se.

Aquest tancament de llits, que provoca un clar perjudici sanitari a la població de referència de l’Hospital de St. Pau, ha servit per a justificar, per la minva d’activitat, l’ERO que tots patim i una plicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors pel que ens volen treure el solapament entre torns, provocant un nou dèficit assistencial als nostres usuaris.

Hem alliberat aquest espai assistencials per exigir:

·         L’obertura de tots els llits avui tancats

·         La restitució de tota l’activitat de consultes externes

·         La retirada de l’ERO

·         La no supressió del temps de solapament en les unitats d’hospitalització.

Salut, ara més que mai.

Comitè d’Empresa FGSHSCSP




Des de la Secció Sindical de CCOO de l'Hospital Sant Jaume de Calella, ABS Calella i Malgrat Palafolls, volem dona suport als nostres companys de l’Hospital de Sant Pau per salvar els seus llocs de treball.



Calella a 21 de gener de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada