INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 22 d’agost del 2013


TENIM UN SISTEMA DE PROTECCIÓ INSUFICIENT, DONCS SOLAMENT UN TERÇ DELS ATURATS TENEN COBERTURA



SOLAMENT UN 28’9 % DE LES DONES EN ATUR PERCEP PRESTACIONS PER DESOCUPACIÓ





Dos terços, gairebé quatre milions de persones parades no ingressen prestacions per desocupació, la majoria d'elles dones. La dona, amb un 28,9%, té una taxa de protecció molt inferior a la dels homes (39,2%), i va disminuint segons augmenta el temps que roman en situació de desocupació. És el resultat de les lesives reformes laborals que estan empitjorant les condicions laborals i facilitant l'acomiadament i de les retallades del Govern en la cobertura per desocupació.
El nombre de persones en desocupació que percep algun tipus de prestació ha anat disminuint (un 2,6% en el segon trimestre d'aquest any en relació al mateix període de l'any anterior), al mateix temps que augmentava l'atur, com a conseqüència de les retallades del Govern. El resultat: solament el 34,3%, d'un total de 5.970.400 persones parades, reben algun tipus de prestació. Les dones, amb una taxa de protecció deu punts inferior a la dels homes, (28,9%, per un 39,2% dels homes), porten la pitjor part, i la seva situació es veu agreujada segons augmenta el temps que es porta en atur i es té més edat.

La major part de les persones sense ocupació no perceben prestacions

Actualment hi ha gairebé quatre milions de persones parades que no perceben prestacions per desocupació, i la situació no fa sinó empitjorar amb el temps. A mesura que augmenta la permanència en atur, disminueix el nombre de persones protegides i, si són dones, encara més. Actualment hi ha més de 2 milions i mitjà d'aturats de llarga durada que no tenen cap cobertura: tres de cada quatre persones que porten més d'un any parades, i suposen el 60% del total, no perceben cap prestació. Aquesta situació veritablement desesperant, en el cas de les dones, és encara pitjor: el 77% de les parades de llarga durada no rep prestacions.

El 36,6% de les persones aturats d' entre 30 i 44 anys, el 40% del total, tenen protecció. En aquest tram d'edat la taxa femenina és vuit punts inferior. Major és la taxa de protecció general entre els majors de 45 anys, un de cada dos està protegit, i no obstant això és el tram d'edat on la dona es troba més desprotegida, amb una taxa de vint-i-quatre punts inferior a la dels homes (37,9% enfront de 61,3%).


Tenim un sistema de protecció insuficient, doncs solament un terç dels aturats tenen cobertura, cada vegada menys com a conseqüència de les retallades aplicades per part del Govern, a més d'injust perquè les percepcions són baixes. Es posa de manifest així mateix la desigualtat existent entre homes i dones al mercat de treball: primer, amb ocupacions més precàries i pitjor remunerats, i perduts aquests, amb pitjors condicions en la protecció a la desocupació i major dificultat per reincorporar-se a un altre treball, molt improbable quan s'aconsegueixen els 45 anys, la qual cosa fa que la protecció per desocupació sigui molt inferior a la dels homes.


Calella a 22 d’agost de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada