INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 3 de desembre del 2012


RAJOY TRENCA LA SEVA ULTIMA PROMESA

El president va declarar al setembre que les pensions era la "línia vermella" que no anava a creuar per l'austeritat
L'engany se sumeixi al de les pujades fiscals, l'abaratiment de l'acomiadament o el copago sanitari


El Govern ha trencat amb l'última gran promesa electoral que en matèria econòmica li quedava per incomplir en anunciar el passat divendres que no re-valoritzarà les pensions d'acord a l'índex de Preus al Consum. La revaloració de les pensions va ser una de les claus més importants –si no la principal- del programa electoral amb el qual va concórrer el Partit Popular a les eleccions del 20 de novembre del passat any

 
Les pensions són l'últim incompliment del Govern de Rajoy. Altres anteriors són els següents:
- IRPF, estalvi i IBI. “Vull deixar-ho molt clar perquè ningú es cridi a engany. Ens anem a oposar a qualsevol pujada d'impostos. Pujar els impostos avui significa més atur i més recessió i donar-li un volta de rosca més a la malparada economia de les famílies i les empreses”. Rajoy en Soutomaior (setembre de 2011). Malgrat la declaració, el seu Govern va anunciar amb prou feines una setmana després de prendre possessió la major pujada d'impostos directes, amb un recàrrec en l'IRPF d'entre 0,7% i el 7%, segons els trams. L'augment, per 2012 i 2013, afecta a 17 milions de contribuents i suposa 300 euros més a l'any per a un salari mitjà. Les retencions per a l'estalvi també pugen entre dos i sis punts, amb un tipus màxim del 27%. I augmenta l'IBI, entre un 4% i un 10% per 25 milions d'immoble

- Reforma laboral. “El PP no pretén abaratir l'acomiadament, sinó promoure que el contracte indefinit sigui la regla general”. Twitter oficial del PP, recollint declaracions a Tele 5 de Rajoy (setembre de 2011). Al febrer passat, el Govern aprovava una reforma laboral que estableix l'acomiadament procedent amb 20 dies d'indemnització per cada any treballat amb un màxim de 12 mensualitats, al mateix temps que àmplia les causes d'acomiadament per mals resultats financers com a caiguda de vendes. Les empreses també podran modificar unilateralment condicions de treball i salaris.

- Amnistia fiscal. “Impresentable antisocial i injusta”. “Se'ls està dient als ciutadans que paguen que els van a pujar els impostos i als quals defrauden que els hi van a perdonar”. María Dolores de Cospedal (juny de 2010). Així es referia la secretària general del PP a una amnistia fiscal del PSOE que mai es va aprovar. Rajoy va rescatar el projecte. Els defraudadors podran ara blanquejar els seus diners tributant solament pel 10% del capital blanquejat. Se'ls perdonen els interessos i les multes.

- Copago sanitari i taxes universitàries. “Li vaig a ficar les tisores a tot salvo a les pensions públiques, a la sanitat i a l'educació”. Rajoy (4 novembre 2011). El Govern aprova el 20 d'abril el copago farmacèutic en funció de la renda dels ciutadans, inclosos els pensionistes que, amb caràcter general, pagaran el 10% del preu de les medicines amb un topall d'entre 8 i 18 euros. Es restringeix l'assistència sanitària als immigrants il·legals. En ensenyament, els universitaris hauran de pagar entre el 15% i el 25% del cost real de la titulació (ara paguen el 15% de mitjana), i s'augmenta el nombre d'hores lectives per als professors, i del nombre d'alumnes per classe.

- Compliment del dèficit. “El nostre objectiu és avançar en la consolidació fiscal i complir impecablement amb els nostres objectius de dèficit” Rajoy (desembre de 2011). L'objectiu que exigia Brussel·les era del 4,4% fins que Rajoy es va destapar el 2 de març amb una declaració unilateral fixant el nou objectiu en el 5,8% en nom de l'interès nacional. El desafiament no va agradar a les instàncies comunitàries que li van manar un encàrrec a l'Executiu espanyol perquè rectifiqués la declaració patriòtica. Després de l'estirada d'orelles, Rajoy va tornar a rectificar i va acceptar el 5,3% com a nou objectiu de dèficit per aquest any com li van suggerir a Brussel·les.

- Pujada de l'IVA. “Jo no sóc com vostè. (…) Li va pujar l'IVA a la gent i no ho portava al seu programa (…) Jo el que no porto al meu programa, no ho faig”. Rajoy a Rubalcaba, en el debat electoral (novembre de 2011). Aquesta ha estat l'incompliment més recalcitrant degut a que quan l'Executiu socialista va augmentar l'IVA al juliol de 2010, el PP va fer del rebuig a aquest augment la seva principal bandera electoralista, al punt que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va encapçalar una rebel·lió institucional. Fins i tot quan el PP va aconseguir el poder, va justificar la pujada de l'IRPF per evitar precisament l'augment de l'IVA i la penalització del consum. Finalment, s'ha desdit i va pujar l'IVA del 18% al 21%..


Calella a 3 de desembre de 2012





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada