INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 9 de juliol del 2012


BOI RUIZ PRESIDEIX UNA CONSULTORIA QUE OFEREIX SERVEIS A L’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA


El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya Boi Ruiz és president de Know-How-Advicers SL, una consultoria privada del sector de la salut que dirigeix els seus serveis “a les administracions públiques centrals o regionals” i als “centres sanitaris de les seves xarxes de proveïdors públics”, entre d’altres clients, tal com deia la pàgina web de l'empresa -allotjada al següent vincle (amb l'extensió del fill del conseller Guillem Ruiz)- ara esborrada de la xarxa. 

La societat, inscrita al registre mercantil de Barcelona el 5 de gener de 2009, va ser constituïda per l’esposa del conseller Maria Victoria Morón Mendicuti, en nom propi i “en nom i representació del seu espòs Boi Ruiz Garcia”, així com dels seus fills Pol i Guillem. Tots quatre van contribuir al desemborsament de capital social, segons consta a la clàusula fundacional primera, tot i que només hi consta com a administradora única Maria Victòria Morón. La Plataforma d’Afectats per les Retallades Sanitàries (PARS) ho va revelar en un escrit de denúncia que va adreçar a la Fiscalia Superior de Catalunya, on relatava de manera detallada totes les retallades sanitàries que Boi Ruiz ha dut a terme des que és conseller i les presumptes vulneracions de drets que asseguren que han comès els gestors de la sanitat catalana, duent-les a terme. 

De la patronal a la conselleria

Boi Ruiz ha estat vinculat a la Unió Catalana d’Hospitals (UCH, La Unió), la patronal d’hospitals privats i concertats més important de Catalunya, des de 1994. En va ser director general fins el 2008 i president des d’aleshores fins a la seva presa de possessió com a conseller, a les darreries de 2010. Pocs dies després, va nomenar Roser Fernàndez –antiga directora general de la UCH i “màxima impulsora” del pla estratègic de la patronal– com a secretària general de salut i Josep Maria Padrosa –membre de la junta de l’associació patronal fins al seu nomenament i exdirector de Corporación Fisiogestión, òrgan privat que agrupa més de 30 centres i serveis de rehabilitació de tot l’Estat– com a director del Servei Català de Salut (CatSalut). Lleis d’incompatibilitat al marge, la seva arribada als comandaments de la sanitat pública s’ha fet notar en forma de tancament de centres públics, supressió de proves diagnòstiques i tractaments, augment de les llistes d’espera i retallades en personal. 

El conseller, fins fa poc només veia una “qüestió estètica” en aquestes acumulacions de càrrecs, però no admetia una discussió des del punt de vista ètic o jurídic. Tanmateix, amb la dimissió de Josep Prat -expresident de l'ICS i acusat per l'Ajuntament de Reus d'un presumpte delicte de malversació de fons públics"- Ruiz ha canviat de parer, i comença a trobar "lògic" que gent com Prat presenti la dimissió.

Calella a 9 de juliol de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada