INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 16 de maig del 2011

La delicada línia vermella de les retallades a la CSMS

Des de la Conselleria de Salut s’ha elaborat un pla d’ajust de disminució del pressupost de les empreses que va del 18% al 6%, disminució que està sent impossible de complir per tots els hospitals de Catalunya. Fa un mes les mesures presentades pels hospitals tot just arribaven al 4% o 5% del total que se’ls hi demanava, el nostre hospital també està amb aquesta situació.

Per tant, quan diem impossible de complir? No ens enganyem, és impossible sense aplicar mesures traumàtiques, entre les quals acomiadaments.

On està la línia? Alguns diuen els eventuals, nosaltres ja parlem de personal fix en plantilla.

Dons bé, a CSMS ja no s’han renovat contractes eventuals a la seva finalització desde el desembre del 2010.
No es cobreixen baixes de personal ja sigui per malatia o que deixent de treballar amb nosaltres.
No es cobreixen algunes de les prestacions que realitzen les embarassades.
S'ha aprofitat per fer acomiadament per arribar tard això si sense pre-avis de notificació.
Es subrroga el servei de laboratori i al personal de plantilla li diuen que no podrà continuar amb les ampliacions de jornada.
Es subrroga el servei de toxicomania i s'acomiada a cinc treballadors aprofitant la transició i a la resta de la plantilla li rebaixan les hores de contracta.

Cal que la direcció assumeixi que qualsevol retallada de personal, eventual o interina tindrà una resposta sindical crítica.

CCOO vol denunciar i fer saber a tots els treballadors i treballadores el següent:
•Que els ajustos plantejats per la conselleria afectaran a la qualitat assistencial, a les prestacions sanitàries i a les condicions de treball (més càrregues de treball).
•Els ajustos a CSMS estan afectant a plantilla fixa i a personal eventual, per tant, reiterem que les retallades afectaran la qualitat assistencial, les prestacions sanitàries i les nostres condiciones de treball.
•L’empresa ha començat el Pla d’ajust retallant plantilla, però cal aprofundir més en temes de eficiència econòmica.
•Cal revisar més l’estructura de comandaments de l’empresa, no entenem que en una mateixa àrea hi hagi estructures intermèdies que es podrien ajustar.


Tot això s’està fent sense explicar la política de planificació de l’empresa i al marge dels sindicats amb representació a CSMS i dels treballadors, ja que no tenim dades ni despeses económiques.


Negociar vol dir presentar tots els números damunt la taula amb transparència i entre tots participar de les possibles solucions. No es negociar comunicar els fets quan ja s’han consumat enviant la comunicació de torn corresponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada