INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 1 d’agost del 2011

La corporació justifica l'ERO pel no dels empleats

La direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha justificat mitjançant un comunicat la decisió de tirar endavant un ERO temporal. Segons defensa, l'opció ha estat presa després que els treballadors es neguessin a acceptar la suspensió temporal d'un seguit de punts que afectaven les condicions laborals dels treballadors. En concret, i entre d'altres, la reducció temporal dels incentius econòmics variables per assoliment d'objectius i la disminució de dies destinats a assumptes personals.
La direcció avança que el procés per formalitzar l'ERO ja ha començat i que s'obrirà un període de consultes amb els treballadors abans d'aplicar-lo.
El Punt Avui

 ELS TREBALLADORS NO HEM ESCOLLIT UN ERO, ELS TREBALLADORS HEM DIT QUE NO VOLEM MÉS RETALLADES.

· Mai ha hagut cap tipus de negociació entre la direcció i la part social. Únicament hi ha hagut una consulta on l'empresa ens oferia, una vegada més, rebaixar el nostre conveni i suprimir uns drets que ens ha costat molts anys aconseguir o com alternativa si no acceptavam, ens amenaçava amb tramitar un ERO:
 La direcció en tot moment va intentar fer entendre que es tractava d'una negociació malgrat que en el full entregat a la representació dels treballadors diu "la direcció valorarà qualsevol altre mesura que es pugui proposar per part de la representació legal dels treballadors". Ique "si aquesta plataforma d'acord no és acceptada pels professionals i treballadors de la Corporació no quedaran altres opcions per tal de garantir la viabilitat de la institució que buscar fórmules de reducció de la plantilla"
· Les retallades no s'ajusten al pla d'acció immediat per garantir la sostenibilitat del sistema sanitari públic i mantenir la qualitat assistencial presentat pel Departament de Salut, tal com va demanar el conseller Boi Ruiz el 2 de març del 2011. Clica aquí
· Segons el Departament de Salut, el 27 d'abril es va presentar un conjunt de mesures d'ajustament que havien estat proposades pels centres sanitaris. Amb aquestes mesures s'arriba al 66% d'objectius de reducció del dèficit clica aquí i el 34% restant s'obté de la reordenació de serveis sanitaris, amb acords i pactes entre els centres sanitaris i el Catsalut per àrea territorial clica aquí.

Recordem que fa un any que estem patint la retallada d'un -5% en les nostres nòmines i que fa 5 anys que no s'han revisat els nostres sous i que es calcula que amb tots les retallades ja suposa un 15% de reducció salarial real des que es va iniciar aquesta situació.

  Volem mesures d'estalvi que no impliquin més drets laborals dels treballadors i que no impliquin acomiadaments.

Ha arribat el moment companys de dir: JA N'HI HA PROU!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada