INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 22 de novembre del 2011

25 NOVEMBRE DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLENCIA CONTRA LA DONA

   25 de novembre de 2011, dia internacional de l'eliminació de la violència contra la dona

El maltractament és una experiència terrible i devastadora per a qualsevol persona, especialment si arriba de mans d’aquell a qui s’ha estimat, amb qui s’ha compartit el llit i la vida.

La violència de gènere és la màxima expressió de la discriminació, de les relacions de poder desiguals entre els homes i les dones. Atempta als drets fonamentals de les persones com el dret a la vida, la integritat física, la llibertat o la igualtat.

El problema té unes arrels històriques i culturals molt profundes i antigues. La seva eradicació solament serà possible amb un verdader compromís social, institucional i polític.

La violència de gènere pot ser física, psicològica, sexual, econòmica... etc, i es pot desenvolupar en diferents àmbits: familiar, de parella, laboral, social ... etc.


TREBALLADORA, SI PATEIXES VIOLÈNCIA DE GÈNERE, ÈS MOLT IMPORTANT QUE SÀPIGUES:

  • Que a cada territori existeix una xarxa de centres i professionals als quals et pots adreçar per demanar informació i assessorament. Tota la informació al respecte la trobarà o a la pàgina web de l’ INSTITUT CATALÀ DE LES DONES, i amb una línea de telèfon gratuïta que funciona les 24 h del dia:
                                                                                
900 900 120                016

  • La llei orgànica 1/2004, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, recull un ventall de drets, entre els quals hi ha les laboral
·         Dret a la protecció efectiva

·         Dret a la informació, a l’assistència social integral i a l’assistència jurídica

·         Ajudes socials

·         DRETS LABORALS

  • La Reducció de la jornada de treball amb la reducció proporcional del salari

  • Reordenació del temps de treball: canvi de torn

  • Canvi de centre de treball: l’empresa està obligada a comunicar a la treballadora les vacants existents en aquell moment del mateix grup professional o categoria equivalent, a les quals podrà accedir amb preferència.

  • Suspensió del contracte amb reserva de lloc de treball i amb dret a cobrar l’atur.

  • Extinció del contracte de treball, que dóna lloc a la situació legal d’atur. Amb la possibilitat de cobrar el subsidi corresponent (sempre si reuneix requisits per fer-ho).

  • Les absències o faltes de puntualitat a la feina motivades per la situació física o psicològica derivada de la violència de gènere s’han de considerar justificades quan així ho determinin els serveis socials específics.

  • No s’han de tenir en compte, a efectes d’acomiadament, les faltes o les absències motivades per la situació fisica o psicològica derivada de la violència de gènere (amb informe dels serveis socials o serveis de salut).

Prèviament al gaudiment dels drets laborals, la treballadora ha d’acreditar la seva situació. Mitjançant ORDRE JUDICIAL  DE PROTECCIÓ o, excepcionalment, amb un informe del Ministeri Fiscal on quedi recollida la situació fins que no es dicti l’ordre judicial
   

No callis, no estàs sola!!
Per a més informació posa't en contacte amb la Secció Sindial de CCOO


Calella a 22 de novembre de 2011













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada