INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 11 de maig del 2015

VALOREM LA SENTENCIA DEL TRIBUNAL SUPREM SOBRE LA VALIDESA DE LES CLÀUSULES DE ULTRAACTIVITAT DELS CONVENIS



El Tribunal Suprem confirma amb noves sentències, com la de la Sala social del Tribunal Suprem ha dictat sentència confirmant la sentència de l'Audiència Nacional núm. 149/2013 de 23 juliol de 2013 que va declarar que en tant no es produeixi l'entrada en vigor del conveni col·lectiu que hagi de substituir a l'III Conveni Col·lectiu de l'empresa Air Nostrum, LAM SA, i els seus treballadors pilots, el contingut normatiu de dita III Conveni Col·lectiu roman vigent.

Confirmant ara amb aquesta sentència la valoració ja realitzada per la Sala social de l'Audiència Nacional en relació amb l'Art. el 86.3 ET, en el qual es regula la ultraactivitat dels convenis col·lectius, en el sentit que aquesta norma expressament atorga primacia a l'autonomia col·lectiva, autonomia que ja reconeixia l'esmentat article en la seva redacció anterior a la reforma de l'any 2012. Per això les clàusules que garantien el manteniment de la vigència fins a la signatura d'un nou que ho substitueixi, continguda en els convenis col·lectius anteriors a febrer de 2012, són plenament vàlides.


D'acord amb la sentència de la Sala social del tribunal Suprem, els convenis col·lectius que contenen aquestes clàusules, siguin anteriors o posteriors a la reforma de l'any 2012, tenen assegurada la seva continuïtat fins a la signatura d'un nou conveni, i amb això la seguretat jurídica en la regulació de les condicions laborals dels treballadors inclosos en els seus àmbits d'aplicació.

Destaquem la primacia que s'atorga en aquesta sentència als pactes per les parts en matèria de vigència dels convenis col·lectius, i en el suport que para aquesta interpretació es fa de normes internacionals, com el Conveni 98 de l'Organització Internacional del Treball i l'Art. 6 de la Carta Social Europea.



Calella a 11 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada