INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 16 de febrer del 2012

SENSE ACORD A L'INSTITUT CATALA DE SALUT

CCOO denuncia que les interferències del Departament de Salut,
van impedir arribar a un acord a l'institut Català de Salut

El conseller de Salut no diu la veritat quan culpa els sindicats de la disminució d’activitat de l’ICS


El sindicat denuncia un cert interès per torpedinar l’acord i poder justificar el trossejament de l’ICS

L’any 2011 els hospitals de l’Institut Català de la Salut van patir una retallada de la seva activitat molt superior a la que es va aplicar a la resta de centres de la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP). En el Parlament de Catalunya, el conseller de Salut va fer recaure la responsabilitat sobre els sindicats i va dir que a l’ICS no vam ser capaços d’arribar a un acord al qual sí que vam arribar a la resta del sector. Res més lluny de la veritat. La negociació a l’ICS va ser a final d’any, quan la disminució d’activitat dels hospitals de l’ICS ja s’havia fet efectiva. Aquesta retallada d’activitat als hospitals de l’ICS va ser decidida pel Departament molt abans i forma part d’una estratègia sistemàtica de treure activitat a l’ICS per passar-la als centres concertats i, de vegades, als privats.


És cert que a l’ICS no es va poder arribar a un acord, com sí que havíem aconseguit en molts altres centres de la XHUP. Cal tenir en compte, però, que per la part sindical els interlocutors érem els mateixos; el que era diferent a l’ICS era la representació de l’empresa i les interferències que es produïen des del Departament, ja que cada vegada que es veia la possibilitat d’arribar a un acord, el conseller feia unes declaracions que dinamitaven la negociació. Tot sembla indicar que hi havia un cert interès perquè no s’arribés a un acord i poder dir que l’ICS és ingovernable; tot plegat amb l’única intenció de poder justificar el seu trossejament i l’entrada de capital privat. Per a això es va fitxar Josep Prat i això és el que no va voler explicar el conseller.

Calella a16 de febrer de 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada