INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 12 de juliol del 2012


MES DE 300 MIL PERSONES HAURAN D’ESPERAR FINS A JULIOL DE 2015 PER COBRAR LES PRESTACIONS PER DEPENDÈNCIA

CCOO denuncia que s'incrementa el copago de forma generalitzada i regressiva en tot l'Estat, i es penalitza a treballadors i pensionistes amb rendes modestes

El Govern impulsa un Acord en el Consell Territorial de Dependència que comporta paralitzar la implantació del SAAD durant tres anys. Més de 300.000 persones ja valorades amb grau moderat de dependència, a les quals cal afegir totes aquelles que no haguessin fet encara la sol·licitud, no començaran a rebre prestacions fins a dins de tres anys.
Malgrat que la despesa social en dependència suposa un modest 0’5% del PIB, molt per sota de la mitjana europea, el Govern ha decidit paralitzar la implantació del Sistema cometent una doble irresponsabilitat. En primer lloc amb les persones, en negar-los un dret que tenen reconegut; i en segon lloc amb l'ocupació, en impedir que puguin crear-se 150.000 nous llocs de treball, segons l'estimació de CCOO.
A més s'aprovarà un increment generalitzat i regressiu del copago, una reducció del nombre d'hores a dispensar pel servei d'ajuda a domicili, es disminueixen les quanties de les prestacions econòmiques per a la cura familiar i s'endureixen indiscriminadament els requisits per accedir a elles.
El govern incrementa el copago de tots els serveis fins al 90% del seu cost. En l'actualitat el copago mitjà en els serveis residencials era del 80% i en cap cas superava el 65% del cost en els serveis de proximitat. El preu de referència sobre el qual aplicar el copago podrà incrementar-se per part de les CCAA.

CCOO rebutja per excessiu i regressiu el copago que es va imposar en dependència. És social i econòmicament injust, que rendes modestes s'igualin amb rendes i patrimonis alts a l'hora de pagar el màxim establert, és a dir el 90% del cost dels serveis.
És inadmissible que persones que disposin d'una pensió de 600€ i resideixin en un habitatge de la seva propietat amb un valor cadastral mitjà, hagin de pagar per una plaça residencial un import molt superior a la suma de la seva pròpia pensió i per tant inaccessible.
S'ha incrementat i homogeneïtzat la quantitat mínima de copago que ha d'operar en el conjunt de l'Estat, però cada CCAA podrà incrementar aquesta quantitat; per tant, és fals l'argument de la igualtat que esgrimeix el Govern, màxim si a més la regulació del copago a nivell estatal, no ha vingut acompanyada de la regulació d'una cartera bàsica i comuna de les prestacions garantides en cada servei i per al conjunt de l'Estat.
Calella a 12 de juliol de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada