INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 12 de juliol del 2012


LES DURES MESURES D’EN RAJOY


Rajoy elimina l'extra de Nadal als funcionaris, apuja l'IVA fins un 21 % i redueix la prestació de l'atur


És la crònica d'una pujada anunciada. Tal com ja s'esperava, el govern espanyol ha decidit apujar l'IVA, una de les mesures que el PP s'ha resistit a prendre malgrat les pressions europees, perquè sempre havia fet bandera de no apujar aquest impost indirecte. + Informació (3/24)


La llista de les dures reformes anunciades per Rajoy

L'IVA s'apujarà, el sou dels funcionaris es rebaixarà, la prestació de desocupació es reduirà, els sous de regidors i batlles seran intervinguts...

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat una seguida de dures mesures d'ajustament per a estalviar 65.000 milions fins el 2014, d'acord amb l'objectiu de dèficit que li imposa la Unió Europea. Heu-la ací:

-       L'IVA general s'apujarà del 18% actual al 21%.

-       També s'apujarà l'IVA reduït, del 8% al 10%. L'IVA reduït s'aplica a la majoria de productes alimentaris, sanitaris, a transports terrestres de viatgers i equipatges, a viatges aeris i marítims a les Illes Balears, a la majoria de serveis d'hoteleria i a la construcció d'habitatges. També inclou les entrades a espectacles culturals.

-       L'IVA molt reduït es mantindrà al 4%. Grava els productes de primera necessitat com ara pa i cereals, llet, formatge, ous, fruita, verdura, llegum, patates, llibres, diaris i revistes, cotxes, pròtesis i habitatges de protecció oficial. L'apujada de l'IVA no afectarà la indústria turística.

- Se suprimirà la paga de Nadal dels funcionaris de l'administració estatal, autonòmica i local; també la dels alts càrrecs de l'estat, i Rajoy ha demanat a tots els diputats que hi renunciessin; també ha dit que els treballadors públics recuperarien la paga de Nadal del 2012 com a fons de pensions a partir del 2015.

-       Condicions laborals dels funcionaris afectades: es reduiran els dies de lliure disposició; s'equipararan les condicions en situació d'incapacitat amb les del sector privat; s'incentivarà la mobilitat laboral.

-       Reducció del 30% del nombre de regidors de tots els ajuntaments de l'estat. Es farà 'per trams de població, segons la llei orgànica de règim de bases locals'.

-       Els sous de batlles i regidors es retallaran; les retribucions 's'homogeneïtzaran i publicaran'.

-       Les empreses públiques locals se suprimiran o es retallaran.

-       Se suprimirà la deducció per la compra d'habitatge a partir del 2013.

-       Hi haurà noves taxes ambientals.

-       Se suprimiran les bonificacions a la contractació de personal.
-       A partir del sisè mes es reduirà la prestació de desocupació, del 60% de la base reguladora al 50%, dels qui perdin la feina, 'per tal d'animar la cerca activa de treball'. La prestació màxima es mantindrà als 24 mesos.

-       Les cotitzacions es rebaixaran un punt el 2013, i un punt més el 2014

-       El transport ferroviari i aeroportuari es liberalitzarà o privatitzarà.

CCOO i UGT les consideren una agressió a les persones en atur, als empleats públics, a l'economia i a la democràcia
Les confederacions de CCOO i UGT han elaborat una declaració conjunta sobre les dures mesures de retallada anunciades el dimecres 11 de juliol de 2012 pel president Rajoy al Congrés dels Diputats. cliqueu aquí
Mes informació:
Expansión.com. Las 35 medidas de RAJOY
Calella a 12 de juliol de 2012



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada