INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 20 de juliol del 2012


MANIFESTACIÓ MULTIDINÀRIA AHIR A BARCELONA DE REBUIG A LES NOVES RETALLADES DE RAJOY


Gràcies a tots els que vareu assistir ahir a la manifestació
                     
La capçalera de la manifestació d'aquest dijous a Barcelona ha ofert una imatge històrica d'unitat sindical



Més de 500.000 persones van sortir ahir als carrers de Catalunya per criticar les mesures de retallada del Govern del PP. En diferents concentracions i manifestacions arreu del país, convocades per CCOO i altres forces sindicals, la gent va exigir una altra manera de sortir de la crisi. Només a la manifestació de Barcelona es calcula una participació d’unes 400.000 persones.

Milers de persones varem engegat la concentració al centre de Barcelona, a la plaça Urquinaona, al crit de “Volen enfonsar el país #No callem” i expressen el rebuig a les noves mesures: des de la rebaixa de la prestació d’atur a la supressió de la paga extra de Nadal als funcionaris

La indignació per la nova tongada de retallades aprovades pel govern espanyol es va palpar durant aquest dijous al carrer en forma de mobilitzacions. Al crit de “Volen enfonsar el país. #Nocallem”, va arrencar una marxa de milers de persones pel centre de Barcelona, que va anar des de la plaça Urquinaona fins al Pla de Palau. També a Vic i a Girona les concentracions van registrar una alta participació.

Als sindicats convocants d’aquesta jornada de protesta, es van sumar des de bombers a policia, associacions de veïns, entitats del tercer sector i organitzacions diverses que reclamàvem al govern espanyol que retiri les mesures aprovades, que van des de la reducció de la prestació d’atur a partir del sisè mes fins a la supressió de la paga de Nadal als treballadors de la funció pública.

Els màxims responsables de CCOO i UGT exigeixen a l’executiu de Mariano Rajoy que convoqui un referèndum sobre el pla de reducció del dèficit en què s’emmarquen les retallades, que han quedat aprovades aquest dijous al Congrés gràcies a la majoria del PP.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha alertat que “la democràcia està en joc”, ja que el govern espanyol està legislant “al marge del seu programa electoral” i això fractura el “contracte democràtic” entre els ciutadans i els seus dirigents. També ha assenyalat que les retallades han generat “el rebuig d’una amplíssima majoria social”, ja que “castiguen les persones que viuen de l’atur i a pensionistes, mentre deixa incòlumes les grans fortunes. Gallego ha recordat que la gent “ha de parlar” sobre aquestes “mesures regressives” i ha reclamat que es faci un referèndum sobre les retallades. “Si no el volen fer legalment, el farem il·legalment”, ha advertit.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha indicat que la intenció dels sindicats és mantenir la seva lluita contra les retallades i ha avançat que hi haurà més mobilitzacions abans d’una vaga general, perquè és millor que aquesta “agafi al govern per sorpresa”. Segons els líders sindicals, les manifestacions d’ahir són “la primera d’una onada contínua de protestes” i no descarten la convocatòria d’una vaga general per a la tardor.

Les mobilitzacions es van repartir a la mateixa hora a ciutats com Tarragona, Girona i Lleida. Al llarg del dia d’ahir es van convocar també a d’altres ciutats com Vic, Tortosa, Terrassa i Sabadell. A tot l’estat, va haver més d’una vuitantena de manifestacions convocades.

 
Feu clic per veure:
Calella a 20 de juliol de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada