INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 30 d’abril del 2013


AMB L’ULTIM PAQUET DE MESURES EL GOVERN RENUNCIA A CREAR OCUPACIÓ EN AQUESTA LEGISLATURA



CCOO creu que després de la dada d'atur del passat 25 d'abril, les reformes anunciades per l'Executiu constitueixen una burla a tota la ciutadania.
La direcció de CCOO, coneguda en una primera lectura, les mesures aprovades pel Consell de Ministres, ha fet pública una declaració en la qual denuncia la irresponsabilitat del Govern en confirmar que pràcticament renuncia en aquesta legislatura a la reactivació de l'economia i a la creació d'ocupació. "Si la seva prioritat segueixen sent les retallades i sacrificis de la immensa majoria de la societat per contenir el dèficit, després de les dades de desocupació oferts per la EPA el passat 25 d’abril, tenim la sensació de que està responent amb un tall de mànigues a la ja dramàtica situació de milions de persones".

El passat dijous es va saber que més de 6,2 milions de persones estan en situació de desocupació. El divendres el Govern les ignora. Els resultats de la política econòmica fins ara aplicada estan a la vista de tots. Doncs bé, l'Executiu sembla jugar amb la paciència i bon sentit de tots nosaltres i ve a dir-nos que: “si aquesta política ens ha conduït als 6,2 milions de persones en atur, seguirem amb ella”.
Para CCOO aquestes no són les reformes que el país necessita. Amb el 27,16% d'atur, la caiguda de la taxa de població activa, la pèrdua notable d'afiliats/as a la Seguretat Social, els prop de 2 milions de llars amb tots els seus membres en atur, el creixement insuportable de l'índex de pobresa –ja per sobre del 28%- i l'augment de l'exclusió social, el programa de reformes (o contrareformes) aprovat el divendres 26 d’abril pel Govern solament contribuirà a empitjorar una situació, ja de per si mateix extremadament greu.
L'Executiu de Mariano Rajoy únicament sembla tenir ulls i oïdes per a Brussel·les. La seva preocupació primera és atendre a la burocràcia comunitària liderada per la canceller Merkel, i a les elits econòmiques i financeres. Ni l'activitat econòmica ni l'ocupació estan en la seva agenda de prioritats. “Per això, CCOO creu que un país amb aquesta taxa de desocupació i aquests índexs de pobresa i exclusió social necessita, primer de tot, reforçar la seva xarxa de protecció social i disposar de recursos per atendre a les persones que més ho necessiten, persones a les quals el Govern torna a donar l'esquena”.
Finalment, creiem injustificable –malgrat anunciar-se la seva ràpida compareixença parlamentària– que el passat divendres, qui hauria d'haver-se dirigit a l'opinió pública i a la ciutadania per explicar aquest paquet de mesures, és el president del Govern, MariaNO Rajoy, “un dels dirigent europeus més esquivo i mut en la seva relació amb la societat”.



Calella a 30 d’abril de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada