INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 2 d’abril del 2013


CADENA HUMANA A TOSSA PER DEMANAR QUE REOBRIN LES URGENCIES AL CAP DE NIT


Unes 200 persones mantenen la reivindicació de no haver d'anar a Blanes, Calella o Girona en horari nocturn



Més de 200 veïns de Tossa de Mar van organitzar el passat dissabte 30 de març, una cadena humana per reivindicar la reobertura del centre d'atenció primària (CAP) del poble a les nits. Els convocants van ser la plataforma local Marea Ciutadana.
Després de concentrar-se davant el centre mèdic, els manifestants varen emprès una marxa pels carrers del municipi que ha anat precedida de la pancarta amb el missatge “24 hores CAP = 24 hores de vida. Marea de Tossa”, i durant la protesta, que ha transcorregut sense incidents, els participants han llançat consignes a favor de la sanitat pública i de tenir el CAP les 24 hores.
L'objectiu era dividir el poble en dues meitats, des del CAP fins a la platja, per l'eix de les avingudes de Catalunya i de la Costa Brava, però igualment la mobilització va cobrir el recorregut previst fins a la muralla del castell, amb menys afectacions sobre el trànsit i enmig de les mirades de centenars de turistes encuriosits per la protesta.
El col·lectiu ja ha aconseguit més de 1.500 signatures per demanar que hi hagi, com a mínim, un metge a l'ambulatori durant les nits. Els organitzadors, recordaven que des del setembre de l'any passat als prop de 6.000 veïns del poble no els queda més remei que anar a Blanes, Calella o Girona per trobar assistència sanitària en horari nocturn, unes distàncies que encara són més notòries per qualsevol de les sinuoses carreteres d'accés a Tossa. En altres casos, s'han trobat que les ambulàncies per atendre emergències triguen, com a mínim, uns 30 minuts a atendre les urgències. Com que els tècnics que les condueixen no estan facultats per subministrar medicaments, a més, la plataforma alerta que una angina de pit, una embòlia o una simple al·lèrgia posa en risc la vida del malalt.
Els veïns se senten “desprotegits, espantats i preocupats”, molts són majors i ara, de nit, tenen el metge a 26 quilòmetres.
 
La Marea Ciutadana de Tossa no descarta noves accions de protesta i estan disposats a anar a parlar amb el conseller de Salut per reclamar que l'ambulatori torni a funcionar les 24 hores del dia, i no només a l'estiu.



Calella a 2 d’abril de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada