INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 15 d’abril del 2011

El personal sanitari de la corporació treu al carrer les seves demandes

Un centenar de professionals es manifesten a la porta del servei d'urgències de l'hospital de Calella perquè s'aturin les retallades en sanitat
Un centenar de professionals es manifesten a la porta del servei d'urgències de l'hospital de Calella perquè s'aturin les retallades en sanitat
Calella Emulant altres companys de professió, una representació del personal sanitari de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) es va manifestar ahir davant la porta del servei d'urgències de l'hospital Sant Jaume de Calella. Darrere d'una pancarta on es llegia “No a les retallades”, metges, infermeres i altres professionals vinculats al sector de la salut van aprofitar els minuts de descans en la feina per demostrar públicament i per primera vegada el seu descontent amb les mesures de recessió anunciades pel govern de la Generalitat i que han encès el sector en els últims dies.
-El personal de l'hospital es va reunir davant la porta d'urgències durant una mitja hora i posteriorment una part del grup va baixar fins a l'accés d'entrada al centre sanitari des de la carretera Nacional II. En un primer moment hi va haver veus que convidaven a tallar la via, però finalment els manifestants van ocupar la part enjardinada al costat de la carretera, des d'on van cridar el seu rebuig a una retallada que consideren un atac directe a la qualitat de la sanitat pública catalana. La majoria dels concentrats lluïen un llacet de color negre “en senyal de dol pel que serà la mort de la sanitat tal com la coneixem ara”.
-La vicepresidenta del comitè de treballadors i membre de CCOO, Maria Juvé, va explicar ahir que les conseqüències de la previsible reducció de diners a la corporació provinents de la Generalitat “encara no s'han especificat”. “És cert que en les darreres setmanes ja s'han començat a aplicar un seguit de mesures que van encaminades a la reducció de despeses, com ara el tancament de llits, l'externalització de serveis i l'anunci que el mes de maig es començaran a deixar sense activitat els quiròfans durant les tardes”, va precisar la membre del sindicat, que va afegir que “en tot cas totes aquestes decisions s'han pres sense negociar-ho prèviament amb els representants dels treballadors”.
-Per Maria Juvé, les mesures plantejades per la Generalitat, malgrat que el govern ha reiterat que no significaran cap greuge per a l'atenció als usuaris, “afectaran de ple el servei que ara es dóna als malalts, perquè no hi haurà recursos per a tot”.
-Des del comitè no es descarta emprendre més accions reivindicatives com les d'ahir i es reclama a la direcció de la corporació que expliqui de quina manera incidirà la retallada de les aportacions del govern en el funcionament de tots els centres hospitalaris i assistencials que en depenen.
Publicat a El Punt Maresme
http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/397636-el-personal-de-la-corporacio-treu-al-carrer-les...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada