INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 30 de setembre del 2011

Modificació substancial de les condicions de treball

Tenint en compte com està actualment la situació laboral en la sanitat, creiem que és bona idea recordar als treballadors que és una Modificació substancial de les condicions de treball:


La direcció de l’empresa, quan hi hagi provades raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, pot acordar modificacions substancials de les condicions de treball.

Cal que concorrin certs elements

Es consideren modificacions substancials de les condicions de treball, entre d’altres, les que afecten les següents matèries: jornada i horari de treball, règim de treball a torns, sistema de remuneració, sistema de treball i rendiment, funcions (si excedeixen els límits de la mobilitat funcional).

Existència de la modificació (canvi real en les actuals condicions de treball).

Modificació substancial (per exemple, si excedeix els límits de la mobilitat funcional o els establerts al conveni), ja que no tota modificació sobre aquestes matèries és substancial.

Que sigui conseqüència d’una decisió unilateral de l’empresari.

Basada en causes econòmiques, organitzatives, tècniques o de producció.

Les modificacions substancials de les condicions de treball poden ser col·lectives (afecten un conjunt de treballadors) o individuals.

El règim legal diferencia en funció de si la modificació és col·lectiva o no. En el primer cas, cal seguir un procediment més exigent, mentre que en el segon, només cal notificar-ho al treballador afectat i representants legals, per escrit, amb una antelació de 30 dies.

ATENCIÓ! La decisió de l’empresari és executiva i el treballador l’ha de complir quan es fa efectiva, sens perjudici dels drets i accions que pot exercir, bàsicament:

• Impugnar-la judicialment.

• Rescindir el contracte (art. 41.3.2 ET).

• Sol·licitar l’extinció del contracte (art. 50.1.a ET).

Tret que s’acordi, el treballador no té dret a cap compensació per la modificació.

Modificació del servei de pediatria / ginecologia i obstètricia a la CSMS



El dia 31 d’agost es va obrir el període de 15 dies de consultes entre direcció i representants de treballadors que estableix la llei per l’aplicació dels canvis motivat per la reordenació de l’Atenció a la Dona al Alt Maresme.
La direcció sota l’Empar de l’article 41 afectava als professional de diferents manera.

• Els facultatius amb la especialitat homologada i les llevadores de Blanes quedaran afectats perquè part de la seva jornada l’hauran de fer a un altre centre.
• Els facultatius amb la especialitat no homologada quedaran afectats perquè part de la seva jornada l’hauran de fer a un altre centre i es possible que hi hagi una modificació amb l’horari de la jornada.
• Algunes llevadores de Calella suposarà una modificació del seu horari.


La direcció per motius organitzatius també va explicar altres canvis.


•Com la reordenació del servei suposa una disminució del personal de la segona planta de Blanes i no hi ha un augment corresponent a Calella.
•La gent de Blanes no es pot traslladar perquè no hi ha places on ubicar-les i per tant se’ls hi conserva tots els drets però passaran d’estar ubicades a la segona planta a fer de presencials.


El comitè en les diferents reunions ha demanat:

1. Es manifesta que un ginecòleg de guàrdia a Calella per la nit es insuficient.
2. Que el canvi de horari de les llevadores es faci de manera voluntària tenint en compte les circumstàncies personals de les persones afectades.
3. Referent al apartat d’infermeria i auxiliars d’infermeria de la planta de Blanes s’expressa d’inquietud sobre la seva nova reubicació.
4. En cap cas des de direcció s’ha valorat la possibilitat de que aquest personal es traslladés a Calella i que en cap moment el comitè ha dit que aquesta opció fos inviable.
5. Es sol·licita una infermera i una auxiliar d’infermeria pels torns de tarda i nit per la sala de parts i per planta.
6. La part social planteja la necessitat d’un segon anestesista en funció del augment d’activitat que es preveu.
7. Es pagui el plus transport als professional que hauran de anar a treballar a centres diferents.
8. Es demana un augment tant d’infermeria com de portalliteres en les diferents plantes i serveis.


La resposta de la direcció final als diferent plantejats seria.


• El punt 1 un ginecòleg de guàrdia presencia i un de localitzable a la nit.
• El punt 2 la resposta es no però que cada persona exposi el seu cas i serà estudiat.
• El punt 3 serà a la comissió de Places on es determinarà la manera de buscar alternatives per el personal afectat en aquesta reordenació i en les fetes anteriorment.
• El punt 4, 5 i 7 l’empresa accepta el compromís de fer un estudi de càrregues de treball per veure si es necessari.
• El punt 6 es acceptat per l’empresa.

Finalitzen les reunió explicant per part de la direcció que entre el 15 i 16 de setembre se’ls hi entregarà les cartes i els horaris sobre aquest art. 41 als diferents treballadors i que realitzarà un acta pels diferents comitès d’empresa en questes dates així com un document de acord o no acord.

Els diferents comitès manifesten que consideren insuficient la informació rebuda per la direcció (manquen horaris i temes sense respostes) i per això consideren que hi ha punt de les negociacions en que s’estaria d’acord i altres en el que no s’ha donat les condicions de negociació que s’estableix a la legislació vigent.

Per tot això la direcció ho interpreta com una falta d’acord amb tot el procés i la part social es reitera en l’exposa’t al paràgraf anterior

dimarts, 27 de setembre del 2011

Publicació de les convocatòries d'especialitats MIR i d'especilatitats EIR (Diplomtas infermeria)

El BOE  ha publicat la convocatòria de places de formació especialitzada per a MIR (personal facultatiu) i el EIR (personal diplomat d’infermeria) per l’any 2012.
La presentació de sol·licituds per als MIR (personal facultatiu) i el EIR (diplomats d’infermeria) finalitzarà el 7 de octubre.

Informació BOE convocatòria MIR cliqueu aquí
informació BOE convocatòria EIR cliqueu aquí

Las proves es realitzarà el 28 de gener de 2012.

dilluns, 26 de setembre del 2011

EXCEDÈNCIES ESPECIALS

Durant les negociacions per tal d'evitar l'aplicación de l'ERO la part social va proposar i va ser acceptat per la direcció de la CSMS l'acord temporal d'excedències especials.


 Acord temporal d'excedències especials 

Aquesta millora substancials en les condicions laborals dels treballadors te vigència fins el 31/12/2012.

L'empresa reconeix a tots els treballadors el dret a una excedència voluntària especial (sense que sigui  
necessària la seva justificació per ser demanada ni concedida), amb un durada mínima d'un mes i un màxim de dos anys amb reserva del lloc de treball i, per tant, a la reincorporació immediata a la finalització de l’excedència, i sense la pèrdua de cap dret per part del treballador.


La sol·licitud haurà de ser entregada amb un mínim de quinze dies de la data sol.licitada, per escrit, signada per la persona interessada i lliurada per duplicat a: el/la cap de servei i a direcció d'infermeria a més de fer la notificació per comunicació interna a RRHH, via intranet.

Aquesta millora en els nostres drets podrà ser demanada fins al 31 de desembre del 2012. Amb aixó volem dir que si la sol.licitem al desembre del 2012, encara podem gaudir de l'excedència especial temporal durant els dos anys seguents (2013-2014)

dilluns, 19 de setembre del 2011

CCOO denuncia les desigualtats en l'accés als recursos sanitaris

Foto    CCOO de Catalunya ha posat de manifest en diverses ocasions les grans diferències    existents en l’equitat d’accés als recursos sanitaris a casa nostra, amb especial esment en l’apartat que feia referència a les llistes d’espera.

Amb la intenció de monitoritzar com n’ha estat l’evolució, el sindicat ha elaborat un informe sobre la situació de les llistes d'espera a la sanitat pública catalana.

Feu clic per veure un fragment de la roda de premsa de presentació de l'informe sobre les llistes d'espera.  

divendres, 16 de setembre del 2011

Qualifica't.


Us informen que esta previst que el dia 17 de setembre fins els 25 de setembre, s'obri el plaç del programa Qualifica't. que valida l'experiència laboral de les persones treballadores.


  • Reconeixent els treballs i/o feines que una persona ha realitzat durant la seva vida laboral, amb un període mínim de 2 anys.
  • Durant el procés es verifiquen les feines realitzades i s’equiparen amb els continguts de les titulacions oficials dels cicles formatius de formació professional.

El calendari i el llistat de centres i cilces del procés del Programa Qualifica't per validar l'experiència laboral web www.gencat.cat/ensenyament/qualificat


A continuació us detallem una relació de cicles que No entraran en el procés de validació de l’experiència laboral programa Qualifica’t:

CFGM Atenció sociosanitària.
CFGM Electromecànica de vehicles.
CFGM deCuina i gastronomia
CFGM d’Emergències Sanitàries
CFGS d’Educació Infantil
     CFGS Animació d’activitats físiques i esportives

Tots els cicles que no entren en el procés de validació de l’experiència laboral mencionats anteriorment, s’ofertaran mitjançant la convocatòria d’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació, permeten a les persones obtenir una certificació capitalitzable per a l’obtenció, segons correspongui, d’un certificat de professionalitat, d’un títol de formació professional.

dimarts, 13 de setembre del 2011

Resolució al Conflicte Col·lectiu interpossat per les Patronals del Sector XHUP (reducció del 5%)


Us fem arribar la Resolució del Tribunal de Justicia de Catalunya en relació al Conflicte Col·lectiu interpossat per les Patronals del Sector XHUP.
Com veureu la Sentència és pràcticament igual que la del sector de Sociosanitari i Salut Mental, autoritza a la reducció del 5% a les empreses amb forma jurídica de Dret Públic, Consorcis amb participació majoritaria de la Generalitat, d'Ajuntaments o Organismes Autònoms locals:

Centres Privats

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la demanda de les patronals i ha declarat que el descompte del 5% en tots els conceptes salarials vulnera el conveni col·lectiu.

Consorcís i empreses públiques (És el cas de la CSMS)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el cas de les empreses participades majoritariament per la Generalitat o per l’Administració local, ha declarat correcte i ajustada a dret la decisió de reduir un 5% els imports de tots el conceptes que íntegren la massa salarial.
CCOO interpossarà un Recurs Parcial contra aquesta Sentència.
Per poder descarregar la Sentència:
També podeu visitar la nostra pàgina web: www.ccoo.cat/sanitat/

dimarts, 6 de setembre del 2011

Comparativa sobre la reforma de les pensions

El passat 22 de juliol, el Congrés dels Diputats va aprovar la Llei sobre actualització, adequació i modernització del sistema de Seguretat Social.
Feu clic per veure la nota informativa sobre l’entrada en vigor de la Llei de la Seguretat Social, elaborada per l’Àrea de Socioeconomia de CCOO de Catalunya, o la comparativa entre la situació de les pensions amb la reforma de 2011 i tal com estaven anteriorment.

“Contra la reforma, jo vull votar”. Manifestació a Barcelona, 6 de setembre a les 18.30 hores. Plaça Urquinaona/Via Laietana.

 

SINDICATS I ENTITATS SOCIALS DE CATALUNYA CONVOQUEN MOBILITZACIONS CONTRA LA REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ I PER RECLAMAR UN REFERÈNDUM
Sindicats i organitzacions socials que formen part de la Plataforma Prou Retallades es van reunit per coordinar les mobilitzacions que es faran contra la reforma de la Constitució i per reclamar un referèndum.
Les organitzacions reunides (CCOO, UGT, USOC, SATSE, CONFAVC, CNJC, Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Catalunya, AICEC-ADICAE, Dempeus per la salut pública, Sindicat d’Estudiants, FAPAES, Ateneus Laics i Progressistes, Moviment Laic i Progressista i Fets) han convocat una manifestació a Barcelona el proper dimarts, 6 de setembre, sota el lema “Contra la Reforma, jo vull votar”, que sortirà de Plaça Urquinaona/Via Laietana a les 18.30 hores i anirà fins a Pla de Palau, on es llegirà el manifest. També es convocaran mobilitzacions en les altres capitals de província.