INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 30 de setembre del 2011

Modificació substancial de les condicions de treball

Tenint en compte com està actualment la situació laboral en la sanitat, creiem que és bona idea recordar als treballadors que és una Modificació substancial de les condicions de treball:


La direcció de l’empresa, quan hi hagi provades raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, pot acordar modificacions substancials de les condicions de treball.

Cal que concorrin certs elements

Es consideren modificacions substancials de les condicions de treball, entre d’altres, les que afecten les següents matèries: jornada i horari de treball, règim de treball a torns, sistema de remuneració, sistema de treball i rendiment, funcions (si excedeixen els límits de la mobilitat funcional).

Existència de la modificació (canvi real en les actuals condicions de treball).

Modificació substancial (per exemple, si excedeix els límits de la mobilitat funcional o els establerts al conveni), ja que no tota modificació sobre aquestes matèries és substancial.

Que sigui conseqüència d’una decisió unilateral de l’empresari.

Basada en causes econòmiques, organitzatives, tècniques o de producció.

Les modificacions substancials de les condicions de treball poden ser col·lectives (afecten un conjunt de treballadors) o individuals.

El règim legal diferencia en funció de si la modificació és col·lectiva o no. En el primer cas, cal seguir un procediment més exigent, mentre que en el segon, només cal notificar-ho al treballador afectat i representants legals, per escrit, amb una antelació de 30 dies.

ATENCIÓ! La decisió de l’empresari és executiva i el treballador l’ha de complir quan es fa efectiva, sens perjudici dels drets i accions que pot exercir, bàsicament:

• Impugnar-la judicialment.

• Rescindir el contracte (art. 41.3.2 ET).

• Sol·licitar l’extinció del contracte (art. 50.1.a ET).

Tret que s’acordi, el treballador no té dret a cap compensació per la modificació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada