INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 15 de març del 2012

CARTA DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L’HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA, ABS CALELLA i MALGRAT-PALAFOLLS

A LA GERENCIA DE L’HOSPITAL

Degut als diferents esdeveniments que des de fa setmanes se estan produint al Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Jaume de Calella, on els professionals estan treballant en unes condicions laborals que podríem considerar deplorables

Des de fa setmanes i de forma progressiva s’ha produït un increment de pressió assistencial en el Servei d’Urgències. No només des del punt de vista de volum de consultes sinó –sobretot- de com donar sortida als pacients que requereixen ingrés i no es disposa de lloc físic per a ubicar-los. Començant pel matí amb un volum de pacients que supera habitualment els 30. Ubicats en boxes doblats, en passadissos, cortines, cadires. La majoria pendents d’ingrés a planta, a UPO i/o a HaD. Esgotant-se material sanitari, de bugaderia..., això comporta una dificultat seriosa per atendre de forma acurada als nous pacients que arriben al Servei, posa en risc la salut dels treballadors i compromet de forma seriosa la qualitat assistencial.

Per aquest motiu la Secció Sindical de l’Hospital Sant Jaume de Calella, ABS Calella i Malgrat-Palafolls. S’adreça a la Gerència de l’Hospital per manifestar la preocupació per la situació de sobrecarrega assistencial en el Servei d’Urgències, amb la següent carta




A/A: President de la CSMS Sr. Albert Fernández

         Gerència de la CSMS Sra. Núria Constans


La secció sindical de CCOO,  considera inacceptable la situació creada en el servei d’ Urgències del Hospital Sant Jaume de Calella.

És funció de la gerència i de la direcció del nostre centre, organitzar i planificar el correcte funcionament de totes les unitats assistencials en funció de les necessitats de la població de referència; i en el seu cas, corregir les errades de gestió que es poguessin produir.

Els serveis d’ urgències europeus tenen la funció de diagnosticar, tractar i estabilitzar als pacient que ho requereixin. Excepte catàstrofes i/o emergències sanitàries no són àrees d’ hospitalització de malalts. L’adequat és establir circuits de drenatge d’aquest, a les unitats i/o serveis corresponent.

Es inadmissible que es consideri “normalitzada” la situació de tenir de 30 a 40 malalts ingressats al serveis d’ urgències al començar la jornada des de fa més de dos mesos amb tot el que això suposa de: amuntegament , manca d’ intimitat, ...pels usuaris i sobrecàrrega de treball, burnout i  manca d’espais pels treballadors.   

Des de qualsevol punt de vista, s’està agredint de manera planificada per part de l’equip directiu, a la salut física i mental dels treballadors i treballadores , culpabilitzant-los    de la situació creada.

Demanem les mesures necessàries per corregir l’aberrant situació que perjudica tant greument a la nostra institució i a la salut dels seus  treballadors.


Atentament



Secció sindical de CCOO de l’ Hosp. Sant Jaume de Calella, ABS Calella- Malgrat- Palafolls



                                                                                             Calella 14 de març del  2012



En aquest moment la Secció sindical de CCOO, està a l’espera de contestació per part de la Direcció de l’Hospital Sant Jaume de Calella d’aquesta carta, que va ser entregada ahir 14 de març de 2012



Calella a 15 de març de 2012




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada