INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 2 de març del 2012

LES MUTUES i ELS TREBALLADORS

La reforma laboral Reial decret-llei 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral precaritza les nostres condicions laborals i de salut:



o   La reforma possibilita que les baixes justificades siguin motiu d'acomiadament objectiu: les faltes d'assistència al treball, encara que justificades però intermitents, que suposin el 20% de les jornades hàbils en dos mesos consecutius o el 25% en quatre mesos discontínus en un període de dotze mesos. Entre aquestes faltes hi ha les baixes per malaltia o accident no laboral inferiors a 20 dies.

o   Possiblement modificaran la llei per donar més poder a les mútues d'accidents de treball en el control de les baixes i fins i tot plantegen donar les altes mediques.


Entenem que la intenció del Govern suposa una «persecució» cap als treballadors/res i que ”pagarien justos per pecadors”


Actualment, si les nostres baixes de IT comuna son gestionades  per les mútues, hem de saber que :


  • Els primers 15 dies d’una baixa per malaltia comuna (IT) la mútua no té dret a posar-se  en contacte amb  nosaltres.

  • Els metges de la mútua NO  poden visitar-nos  al nostre domicili.

  • La citació de la mútua per a reconeixement ha de ser sempre per correu, no s’ha d’acceptar la via telefònica, i no hem de donar cap informació per telèfon, (no sabem amb qui parlem).

  • Tots els desplaçaments han d’anar a càrrec de la mútua. En cas que no ens puguem desplaçar ens han de proporcionar mitjà de transport (ambulància, taxi o vehicle de la mútua).

  • En el reconeixement mèdic de control de la baixa No s’hi poden incloure preguntes, reconeixements o proves mediques sobre un altre aspecte que no sigui el que apareix en el diagnòstic de la baixa mèdica. Si la mútua ens vol fer quelcom reconeixement mèdic solament nosaltres podem decidir-lo, previ informació per escrit i signant els consentiments informats: Sempre hem de demanar còpia de tot el que signem.

  • No hem de marxar MAI de la Mútua sense l’informe mèdic. Si el metge no el  vol fer,  ho hem de deixar escrit en el LLIBRE OFICIAL DE RECLAMACIONS DE LA GENERALITAT,  (tenen la obligació de donar-nos una copia del que escrivim).

  • Si la mútua ens diu que proposarà una alta mèdica precipitada. pel fet de negar-nos a portar informació o informes mèdics de la nostra IT comuna,



HAS DE SABER QUE:


    • Només el nostre metge de capçalera ens pot donar l’alta mèdica.
    • La mútua només podrà requerir-ho a l ‘ICAM,

Per tant,  només l’ICAM i el nostre metge de capçalera decidiran sobre el nostre procés.


A on ens portarà la reforma laboral: Real Decreto-ley 3/2012, de 10 de febrero, de medidas urgentes para la reforma del mercado laboral.?

Disposición adicional cuarta.  Control de la incapacidad temporal y Mutuas de Accidentes de Trabajo y Enfermedades Profesionales: 

El Gobierno, previa consulta con los interlocutores sociales, estudiará en un plazo de seis meses la modificación del régimen jurídico de las Mutuas de Accidentes de Trabajo y Enfermedades Profesionales para una más eficaz gestión de la incapacidad temporal.


defensa els teus interessos

Calella a 2 de març de 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada