INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 12 de setembre del 2012


RISC D’UNA GENERACIÓ DE JOVES MARCADA PER LA DESOCUPACIÓ i EL TREBALL PRECARI



L'Organització Mundial del Treball (OIT) ha advertit que a tot el món els joves tenen tres vegades majors probabilitats d'estar aturats que els adults i més de 75 milions de joves al món estan buscant treball. La OIT ha insistit sobre el risc d'una generació de treballadors joves "marcada" per una barreja perillosa d'alta desocupació, creixent inactivitat i treball precari als països desenvolupats, i d'un augment de treballadors pobres al món en desenvolupament.
 
Segons un informe d'aquesta organització titulat "Panorama mundial de l'ocupació: perspectives poc prometedores per als joves al mercat laboral", les taxes de desocupació entre els joves es deterioraran encara més a nivell mundial a mesura que les conseqüències de la crisi de l'euro es propaguen cap a les economies emergents com Amèrica Llatina i Àsia oriental
 
El document assenyala que "només en les economies desenvolupades es preveu una disminució de les taxes de desocupació juvenil durant els propers anys. Però d'altra banda, aquestes són les economies on s'ha registrat el major augment de la desocupació juvenil", afirma Ekkehard Ernst, responsable de la Unitat Tendències de l'Ocupació de l'OIT en aquest sentit, la OIT considera que les noves previsions mostren una disminució gradual de la taxa de desocupació juvenil en les economies desenvolupades, de 17,5 per cent aquest any a 15,6 per cent en 2017 (a Espanya les xifres són del 40,18% -de 16 a 29 anys- i del 53,27% -de 16 a 24 anys-). Aquesta xifra és molt més alta que la taxa de 12,5 per cent registrada en 2007, abans del començament de la crisi i adverteix que gran part de la disminució de la taxa de desocupació juvenil no es deurà a millores al mercat laboral, sinó més aviat al fet que un gran nombre de joves deixarà de buscar treball. Aquests joves descoratjats no s'explicaran com a aturats.

D'altra banda, l'informe indica que la disminució prevista de la desocupació juvenil en les economies desenvolupades no serà suficient per reduir la taxa global ja que en 2017 la desocupació juvenil mundial se situarà en 12,9 per cent, 0,2 punts percentuals per sobre de les previsions per 2012.

Està previst que l'impacte de la crisi de l'euro s'estengui més enllà d'Europa, afectant les economies d'Àsia Oriental i Amèrica Llatina a causa de la disminució de les exportacions cap a les economies avançades.

A Àfrica del Nord i l'Orient Mitjà, s'estima que les taxes de desocupació juvenil romandran per sobre del 25 per cent durant els propers anys, i fins a podrien augmentar encara més en algunes parts d'aquestes regions.

A Àsia Oriental, les previsions indiquen que les taxes de desocupació juvenil augmentaran de 9,5 per cent per aquest any a 10,4 per cent en 2017. S'esperen pocs canvis a Amèrica Llatina i el Carib i a Àfrica Sub-Sahariana.

La OIT assegura que és fonamental recolzar als treballadors joves perquè aporten enormes beneficis als països que inclouen en les seves polítiques iniciatives per incentivar l'ocupació juvenil així com proposades sobre formació ja que, amb aquestes mesures, "podrien ajudar a treure del carrer a els qui busquen treball i integrar-los en activitats útils, proporcionant-los així protecció contra futures crisis econòmiques".

D'altra banda, l'informe adverteix que "encara als països que registren els primers senyals de recuperació de l'ocupació i on es presenten noves oportunitats de treball, molts joves aturats encara tenen dificultats per trobar treball. Per exemple, un treballador de la construcció que va perdre la seva ocupació a causa del col·lapse del mercat immobiliari pugues no posseir les qualificacions necessàries per trobar treball en altres sectors. Això produeix desànim i un augment de les taxes de "ni-ni" (no treballen, ni estudien ni reben formació) entre els joves". "En temps de pressió sobre les finances públiques, això pot ser percebut com una altra càrrega pesada, però serà inferior als costos addicionals que generen els joves quan estan aturats durant un llarg temps, a més de que cada vegada més perden més contacte amb el mercat laboral", diu el document.


Calella a 12 de setembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada