INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 6 de setembre del 2012



Les últimes mesures del Govern fan caure el nombre
de persones beneficiàries de subsidis d'atur

Denunciem que la reforma laboral fa caure la contractació indefinida perquè s'utilitza per cobrir ocupació de temporada



ATUR REGISTRAT CATALUNYA/ESPANYA
El mes d'agost de 2012 deixa una xifra de 622.882 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya, el que significa un increment interanual del 6,5% (38.234 aturats i aturades registrats més que fa un any). En aquest mes d'agost l'atur català se situa per sota de la mitjana de l'Estat espanyol en 5,5 punts percentuals. Respecte del mes anterior s'ha donat un augment de 8.090 persones aturades (1,3% més).

ATUR PER SECTORS D'ACTIVITAT I PROVÍNCIES
Un altre cop, el sector que més ha incrementat l'atur és el sector serveis amb un increment interanual del 9,8% (34.425 persones aturades més). El sector de la indústria també ha augmentat l'atur en 3.366 persones i un 3,6% més respecte de l'any anterior. Barcelona és la província que més incrementa interanualment l'atur en termes relatius, concretament ho fa en un 7%. Seguidament trobem Tarragona amb un 6,6%, Girona amb un 4,2% i Lleida amb un 3,4%.

ATUR PER SEXES
El mes d'agost, tant homes com dones augmenten en nombre de persones aturades. Les dones ho fan en un 6,5% i 18.371 dones aturades més respecte de l'agost del 2011, i els homes en un 6,6% i 19.863 aturats més. Respecte del mes anterior, els homes presenten un augment de l'1,4% i les dones, de l'1,2%.

ATUR PERSONES IMMIGRANTS
Les persones immigrants representen el 20,5% dels nous aturats i aturades registrats a Catalunya al mes d'agost del 2012, el que significa un total de 127.433 persones. L'atur registrat d'aquestes persones ha experimentat una reducció interanual de l'1,5%, percentatge que es tradueix en 1.885 persones aturades menys.

CONTRACTACIÓ
La contractació total a Catalunya s'ha reduït en un 4% respecte de l'any 2011 (6.026 contractes menys que fa un any). La contractació temporal ha caigut un 3,8%, dada que significa 5.324 contractes temporals menys, i la indefinida ho fan en un 5,5% (702 contractes indefinits menys que fa un any). Si ens fixem en els resultats respecte del mes anterior, la contractació total pateix una caiguda del 33,6% (73.814 contractes menys). En aquest cas, la modalitat temporal ho fa en un 33% (65.620 contractes temporals menys) i, la indefinida ho fa en un 40,3% (8.194 contractes indefinits menys). A l'Estat espanyol la contractació total s'ha reduït en un 24,5% respecte del mes anterior.

PRESTACIONS
El mes de juliol es va tancar amb 422.062 persones aturades a Catalunya que rebien una prestació per atur. D'aquestes persones beneficiàries, el 55,7% percebia una prestació contributiva, el 38,6% rebia el subsidi i un 5,7% la Renda Activa d'Inserció. En relació al 2011, cal destacar el lleu augment del nombre de persones beneficiàries de prestació contributiva (0,4%), l'increment del subsidi (2,1%) i l'augment accentuat de la Renda Activa d'Inserció (51,4%). Respecte del mes anterior, el nombre de persones beneficiàries de prestacions ha augmentat un 1,4%.














En aquest escenari, CCOO de Catalunya:

-      Rebutja una reforma laboral que s'ha demostrat injusta, ineficaç i inútil perquè no ha contribuït a acabar amb la dualitat del mercat laboral ni a generar ocupació; al contrari, fa augmentar els ERO, sobretot sense acord, abarateix i facilita l'acomiadament i precaritza, encara més, les condicions de treball.
-      Alerta del risc de pobresa de moltes persones per la caiguda dels subsidis i de la criminalització de les persones perceptores de prestacions.
-      Recorda que sense estímul a l'activitat econòmica i amb retallades socials i laborals que limiten el consum, la crisi s'agreuja i amb ella el nombre de persones aturades. Cal impulsar les polítiques públiques i invertir en serveis públics com a alternativa a les retallades injustes i indiscriminades que contrauen l'economia i impossibiliten la creació d'ocupació.  

Feu clic per veure les declaracions de Dolors Llobet, secretària de Comunicació i portaveu de CCOO de Catalunya, efectuades el dimarts 4 de setembre de 2012.


Calella a 6 de setembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada