INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 11 d’octubre del 2012


LES EMPRESES REPERCUTEIXEN

LA PUJADA DE L’IVA ALS PREUS FINALS

 SENSE ATENDRE A LA GREU SITUACIÓ DEL PAÍS



Aquest comportament és una demostració de la falta de cultura en la defensa dels interessos comuns de la societat
 
Els preus van pujar en un 1% durant el mes de setembre - la pujada acumulada és del 2,1% des de principi d'any -, amb el que es van incrementar en els dotze últims mesos en el 3,4%. Una mala notícia, que posa de manifest la decisió de les empreses de traslladar gairebé íntegrament la pujada d'impostos als preus, màxim quan el control de preus és un element bàsic per recuperar competitivitat i crear ocupació.
La inflació subjacent, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, amb una pujada de 0,7 punts, se situo en el 2,1%..

Tots els grups, amb excepció de begudes alcohòliques i tabacs, han col·laborat a la pujada de preus, encara que destaquen per la seva major dimensió els de habitatge i transport (0,15 i 0,16 respectivament).
L'índex general de preus al consum a impostos constants facilitat per l'INE per al mes de setembre és l'1,4%, de manera que assenyala la diferència (2 punts) com a efecte del trasllat als preus finals de l'elevació d'impostos.
La decisió de les empreses de traslladar gairebé íntegrament la pujada d'impostos reflecteix amb claredat la falta d'implicació dels empresaris espanyols en la solució de la dramàtica situació per la qual travessa l'economia i la societat espanyola. El control de preus és un element bàsic per recuperar competitivitat i crear ocupació però també per limitar el sofriment de les persones en pitjor situació, aquelles que no tenen rendes.
Aquesta pujada, d'altra banda, mostra les conseqüències d'una obligada elevació de la imposició sobre el consum per la renúncia a lluitar contra l'ingent frau fiscal, que roman impune en l'economia espanyola amb la connivència del govern perquè no es limita a no atacar-ho amb l'ambició necessària sinó que ho incentiva en concedir una amnistia fiscal.
Espanya manté tipus de gravamen similars en gairebé tots els impostos o, fins i tot, superiors, a la mitjana dels països de la zona euro i, no obstant això, recapta 10,2 punts del PIB menys. La lluita contra el frau fiscal és la principal solució als problemes de l'economia espanyola (sanejament dels comptes públics i reactivació macroeconòmica).

Calella a 11 d’octubre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada