INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 3 d’octubre del 2012



SI PERSISTEIXEN LES RETALLADES,
LA VAGA GENERAL ÉS INEVITABLE
 

Roda de premsa del Cim Social
El Cim Social, formada per CCOO, UGT i més de 150 organitzacions socials i sindicals, han decidit obrir un termini de dues setmanes perquè els seus integrants valorin la possibilitat de convocar una vaga general contra la política antisocial del Govern que, de produir-se, coincidiria amb la tramitació parlamentària dels PGE para 2013 i buscant la confluència amb les mobilitzacions d'altres països europeus, especialment de Portugal, França, Grècia i Itàlia, segons ha anunciat en roda de premsa el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i altres representants del Cim.

"Es rescaten bancs i s'enfonsen persones", amb aquesta contundent frase va resumir Toxo la política del Govern en relació al rescat del sector financer i els PGE 2013. Per al secretari general de CCOO, resulta sarcàstic que l'anunci que el Govern demanarà milers de milions d'euros per rescatar la banca espanyola coincideixi amb la presentació dels Pressupostos Generals de l'Estat per 2013, en els quals es recullen més ajustos i retallades.

Uns PGE que, persegueixen "un impossible": que amb les polítiques d'ajust, amb menys ingressos en les arques públiques, es redueixi el dèficit i el deute a límits que són inassolibles. I això, "a costa de més sofriment i patiment de la ciutadania", va subratllar.

Moltes persones i famílies està sofrint les conseqüències d'una crisi que no ha fet sinó empitjorar amb les polítiques d'austeritat, causant més atur, sobretot de joves, dones i immigrants. Per això, va explicar Toxo, el Govern ha de modificar els PGE i donar la paraula a la ciutadania perquè aquesta pugui expressar-se mitjançant un referèndum sobre el programa que s'està aplicant per part del Govern, un programa que no té res a veure amb el qual es va presentar a les eleccions.

"En absència d'això" - si no convoca el referèndum, i el Govern persisteix amb les retallades, que empitjoraran amb el rescat que està negociant en secret -, "s'intensificarà el conflicte social", va asseverar el secretari general de CCOO, qui va anunciar la convocatòria d'una manifestació per a aquest diumenge i el suport a altres mobilitzacions que s'estan desenvolupant.

L'engegada d'una campanya d'exigència del referèndum, amb la recollida de signatures de suport a la iniciativa, i la convocatòria de manifestacions diumenge que ve 7 d'octubre en totes les capitals de província per exigir la retirada dels Pressupostos, juntament amb el procés obert perquè en el termini de 15 dies els integrants del Cim Social valorin la possibilitat de convocatòria una vaga general, completen les iniciatives que ahir han estat presentades en roda de premsa.
 
Paral·lelament, "els sindicats espanyols traslladaran a la Confederació Europea de Sindicats, el Comitè Executiu Dels quals es reuneix el dimecres 17 d'octubre, la proposta que aquesta eventual conflueixi amb iniciatives similars en altres països europeus".


Calella a 3 d’octubre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada