INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 15 d’octubre del 2012



PROP DEL 27% DE LA POBLACIÓ  A ESPANYA VIUEN EN LA POBRESA EXTREMA


El proper 17 d'octubre se celebra el Dia Mundial per a l'eradicació de la pobresa


La Secretaria de Comunicació de CCOO ha editat aquest nou nombre de “Gaceta Sindical” per informar de les mobilitzacions que el proper dia 17 d'octubre ha convocat l'Aliança contra la Pobresa, de la qual forma part CCOO, en totes les ciutats del país per manifestar el rebuig a la política d'ajustos i retallades que està disparant el nombre de persones que viuen en la pobresa i sofreixen exclusió.


Una jornada de mobilització amb la qual també es vol recordar als governs que hi ha una altra forma de fer política i d'afrontar la sortida a la crisi.
 
A Espanya la imposició de polítiques que es limiten a retallar drets han generant gairebé un milió de nous pobres cada any: ja són més de 12 milions i mitjà de persones els qui viuen en la pobresa i en risc d'exclusió social (gairebé el 27% de la població).

A més, al nostre país les retallades socials estan significant la disminució d'ajudes en serveis socials a 3,3 milions de persones; la gairebé desaparició de l'ajuda a la dependència, la pèrdua de qualitat en l'educació i la sanitat; més ocupació precària i més desocupació; la pèrdua de poder adquisitiu; exclusió social i més reculades en drets humans.

EXIGIM que les polítiques públiques protegeixin, promoguin i garanteixin tots els drets civils, polítics, laborals, econòmics, socials, de consum, culturals i mediambientals. Els drets humans estan per sobre d'interessos econòmics i comercials.

EXIGIM que la lluita contra la pobresa sigui una política d'Estat que aconsegueixi tots els nivells del govern, independentment del grup polític que estigui en el poder.

EXIGIM el compliment del 0,7% de la RNB per a Ajuda Oficial al Desenvolupament en 2015 i que es destini un 30% del PIB a inversió social, igualant la mitjana europea.

EXIGIM que els recursos públics per resoldre la crisi s'obtinguin amb un sistema fiscal progressiu i eficaç que greu més a qui més té i que garanteixi polítiques redistributives.

 
RECLAMEM un sistema en el qual es garanteixi el dret de les persones, DE TOT EL MÓN, a tenir un nivell de benestar mínim, d'acord amb la dignitat humana. Un sistema que promogui la igualtat, la solidaritat, la sostenibilitat ecològica, els drets socials i econòmics, i el desenvolupament ple de totes les persones que habiten el planeta.

Podem fer molt. Podem fer-ho molt millor, i podem fer-ho en unitat si posem una mica de la nostra part, sobretot els qui més tenen.
 
Però hem de començar a fer-ho JA.


"Gaceta Sindical - Edició Especial - núm. 121



Calella a 15 d’octubre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada