INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 19 de juny del 2013



CCOO DE CATALUNYA
ENS MANIFESTEM CONTRARIS A L’INFORME DELS EXPERTS SOBRE LA REFORMA DE LES PENSIONS



CCOO de Catalunya recorda que les reformes de pensions són i han de seguir sent fruit de l'acord polític i el diàleg social



Des de CCOO de Catalunya defensem el Pacte de Toledo i la mesa de diàleg social entre sindicats, patronal i govern com a instruments on definir les reformes estructurals sobre el sistema de pensions. Per això ens sentim vinculats als acords subscrits el febrer del 2011 pel creixement, l’ocupació i la garantia de les pensions, el qual ja preveia, entre altres mesures, abordar el factor de sostenibilitat l’any 2027.

CCOO de Catalunya defensem la pervivència de l’actual sistema de pensions: públic, de repartiment, solidari intergeneracional i territorialment i garantia contra la pobresa de la gent gran del nostre país.

El primer dels aspectes per a la sostenibilitat que planteja l’informe presentat avui, la minoració de la pensió en base a l’esperança de vida, expressa la voluntat de desmantellar el nostre sistema de repartiment per l’aplicació de mètodes actuarials, propis d’un sistema de capitalització, a on es rep en funció d’allò que s’aporta.

El segon element, la no revalorització de les pensions presents i futures en funció de l’IPC, sinó d’acord amb l’evolució de les despeses i els ingressos del sistema suposarà a la pràctica, la pèrdua del poder adquisitiu i la capacitat de compra dels pensionistes, exposant a la pobresa i l’exclusió la gent gran. Aquestes dues mesures poden tenir un especial impacte sobre les dones, qui generalment presenten una major esperança de vida i disposen, de promig, de pensions inferiors.

CCOO de Catalunya denuncia que, de nou, s’utilitzi la crisi com a excusa per a retallar drets socials. Les propostes per a garantir la sostenibilitat del sistema només se centren en reduir les despeses per pensions inferiors, sense centrar-se en l’increment dels ingressos. Sobta que no s’esmenti la creació d’ocupació, la millora dels salaris i de les condicions laborals, del salari mínim interprofessional o la lluita contra el frau, que millorarien les cotitzacions del sistema, com a possibles alternatives per assegurar el futur de les pensions.
Calella a  19 de juny de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada