INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 7 de juny del 2013


El mes de maig es continua reduint el nombre de persones que cobren prestacions per atur


CCOO ALERTA QUE LA REDUCCIÓ DE L’ATUR NO ES TRADUEIX EN CREACIÓ D’OCUPACIÓ



ATUR REGISTRAT CATALUNYA/ESPANYA

El mes de maig de 2013 deixa una xifra de 642.166 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya, el que significa un increment interanual del1,8% (11.234 aturats i aturades registrats més que fa un any). En aquest mes de maig l'atur català se situa per sota de la mitjana de l'Estat espanyol en 2 punts percentuals. Respecte el mes anterior s'ha donat una reducció de 14.829 persones aturades (-2,3%).

ATUR PER SECTORS D'ACTIVITAT I PROVÍNCIES

El sector que ha incrementat l'atur és el sector serveis, amb un increment interanual del 5,4% (20.964 persones aturades més). El sector de la indústria ha reduït l'atur en 1.822 persones i un -1,9% respecte l'any anterior. La construcció ha disminuït l'atur en 7.116 persones, amb una variació del - 7%. Tarragona és la província que més incrementa interanualment l'atur en termes relatius; concretament ho ha fet en un 3,5%. Seguidament trobem Barcelona amb un 1,7% d'increment i Girona amb un 1%. Finalment, Lleida, ho ha fet amb un 0,2% més respecte l'any 2012.

ATUR PER SEXES

El mes de maig, tant homes com dones augmenten en nombre de persones aturades, però no ho han fet amb la mateixa intensitat. Les dones han patit un increment del 3,5% i 10.463 dones aturades més, respecte el maig de 2012, i els homes, ho han fet en un 0,2% i 771 aturats més. Respecte el mes anterior, els homes presenten una reducció del 2,8% i les dones, del -1,7%.

ATUR DE PERSONES IMMIGRANTS

Les persones immigrants representen el 20,2% dels nous aturats i aturades registrats a Catalunya el mes de maig de 2013, el que significa un total de 129.385 persones. L'atur registrat d'aquestes persones ha experimentat una reducció interanual del -5,8%, percentatge que es tradueix en -7.950 persones aturades. S'evidencia, un mes més, que les persones immigrants marxen de Catalunya per l'absència d'ocupació.

CONTRACTACIÓ

La contractació indefinida a Catalunya s'ha reduït un -16,7% respecte el maig de 2012 (-4.183 contractes menys) mentre que la contractació temporal s'ha incrementat en un 1,9%, dada que significa 3.008 contractes temporals. Respecte el mes passat, la contractació indefinida ha augmentat en 871 contractes (4,4% d'increment) i la contractació temporal ho ha fet en 20.252 contractes (13,9% més).

PRESTACIONS

El mes d'abril de 2013 es va tancar amb 416.367 persones aturades a Catalunya que rebien una prestació per atur. D'aquestes persones beneficiàries, el 52,4% percebia una prestació contributiva, el 41,3% rebia el subsidi, i un 6,4% la Renda Activa d'Inserció. En relació al 2012, cal destacar la reducció del nombre de persones beneficiàries de prestació contributiva (-6,4%), també del subsidi (-2,3%) i l'augment de la Renda Activa d'Inserció en un 15,1%. Respecte el mes anterior, el nombre de persones beneficiàries de prestacions s'ha reduït en un 2,1% i -8.746 persones.
















Davant aquest escenari, CCOO de Catalunya:

  • Alerta que cal un canvi en les polítiques tant d'Europa com d'Espanya i Catalunya per tal que es reactivi la demanda interna, que és la que genera ocupació.
  • Considera indignant que, davant les xifres de l'atur, s'afirmi que s'està sortint de la crisi perquè s'està creant ocupació, quan la reducció l'atur d'aquest mes s'ha degut, en gran part, pel fet que joves i persones immigrants deixen de comptar com a aturats perquè marxen del país, perquè l'esgotament de les prestacions per atur comporta una no renovació de la demanda d'ocupació a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya, perquè l'efecte desànim de moltes persones sense feina creix i la confiança en els serveis públics d'ocupació és cada cop menor. A més, les persones aturades que fan cursos de formació, les persones que treballen en plans d'ocupació i les afectades per Expedients de Regulació d'Ocupació de suspensió temporal tampoc consten a les llistes de l'atur. Per tant, tenint en compte que el registre de l'atur és un registre que cada cop reflecteix menys la crua realitat del mercat de treball, no podem dir-ne res de positiu.
  • Reivindiquem, de nou, un esforç en polítiques actives d'ocupació i en formació per a les persones en atur per tal que es puguin requalificar i trobar una feina.
  • Instem el Parlament de Catalunya que, davant la recollida de signatures per la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania, facin realitat una llei que garanteixi ingressos mínims de supervivència a qui no té feina ni rendes alternatives.



Calella a 7 de juny de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada