INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 5 de juny del 2013

CCOO DENUNCIA LA PÈRDUA DE MÉS DE 50.000 OCUPACIONS EN LA SANITAT PÚBLICA DURANT ELS DOS ULTIMS ANYS


Després de les dades despreses de l'última Enquesta de Població Activa (EPA), la Federació de Sanitat i Serveis Socio-sanitaris de CCOO (FSS-CCOO) està realitzant un estudi de la situació de l'ocupació pública, incidint en la seva evolució en els últims anys. En una primera anàlisi, el sindicat ha comprovat que les Administracions sanitàries han perdut, entre el primer trimestre de 2011 i el mateix període de 2013, més de 50.000 llocs de treball

En total han estat 52.800 ocupacions amb la següent descripció:

·        La majoria dels llocs perduts, en concret 41.600, eren temporals.
·        Aquesta pèrdua de llocs de treball equival al 8,9% del total esdevingut durant 2011. Així, s'ha passat de 590.300 a 537.500.
·        La major part de la reducció es produeix l'any 2012: 41.500 llocs del total de la reducció.

“Aquestes dades demostren el que ja havíem intuït en els diferents Serveis de Salut on, amb les últimes retallades, no només hi ha precarietat en l'ocupació que ja existeix, sinó que no es renoven contractes i, per descomptat, no es realitzen contractes de substitucions per cobrir les incidències. Si tenim en compte que l'assistència és la mateixa o major (atès que hi ha un envelliment de la població), podem afirmar amb rotunditat que les càrregues de treball són cada vegada majors”.
Es tracta d'un primer anàlisi al que seguiran uns altres del mateix calat amb l'objectiu d'estudiar com evoluciona l'ocupació pública sanitària en cada Comunitat Autònoma, així com altres dades d'interès que ajudin a conèixer la realitat del sector i la situació de la nostra sanitat pública.

Calella a 5 de juny de 201

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada