INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 20 de novembre del 2013


PER QUÈ ENS MANIFESTEM ELS TREBALLADORS i TRABALLADORES DE LA SANITAT ?



Perquè defensem uns serveis públics i de qualitat

Perquè no tenim conveni i ens han baixat els sous

1.   Els treballadors i treballadores del sistema sanitari garantim amb la nostra feina la qualitat dels serveis públics.
2.   La decisió del Govern no és només una retallada de sou dels empleats i empleades del sistema sanitari públic, sinó que també significa un previsible deteriorament dels serveis públics: reducció de plantilles, tancament de plantes i serveis, increments de les llistes d'espera...
3.   Molts empleats i empleades del sistema sanitari públic no són fixos: la temporalitat és superior al 25%.
4.   Molts empleats i empleades del sistema sanitari públic són gairebé mileuristes.
5.   Els treballadors i treballadores del sistema sanitari públic sota el Conveni XHUP fa dos anys que intenten negociar un conveni nou.
6.   Davant la decisió unilateral d'abaixar els nostres salaris, els treballadors i treballadores de la sanitat reaccionem igual que qualsevol persona treballadora quan es vulneren els seus drets: ens hi oposem rotundament i exigim la negociació del nostre conveni col·lectiu sense xantatges.

A més, exigim al Govern que, quan adopti mesures contra la crisi, no es fixi només en els treballadors, els dependents  els pensionistes... Hi ha gent que té més responsabilitats en aquesta crisi i a qui les mesures del Govern no afecten. Per això demanem: la recuperació del impost sobre el patrimoni, l' increment del tipus màxim de l'IRPF, un impost sobre les grans fortunes, un impost sobre les transaccions de capital especulatives i una lluita decidida i seriosa contra el vergonyós frau fiscal que patim

Reflexió. Avui s’ha tornat a demostrar que quan els treballadors estan units i lluiten amb un mateix objectiu, aquest és més fàcil d’aconseguir.  Entre molts altres exemples, la vaga dels serveis de neteja de Madrid ha forçat les patronals i l’Ajuntament ha canviar les seves postures i a assentar-se a negociar amb els sindicats. El conflicte es pot resoldre  (pendent encara de la ratificació pels treballadors) sense acomiadaments. Amb pèrdua, però sense acomiadaments.  

Es demostra un cop més que la unió fa la força i que si no t’arrisques és difícil guanyar. Els sindicats no som tan inútils com alguns voldrien i la vaga continua sent una bona manera de fer pressió. Els madrilenys també ho han entès així i l’han sofert donant mostres de suport a la plantilla afectada.


Calella a 20 de novembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada