INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 15 de novembre del 2013


L’EVOLUCIÓ DELS PREUS DELS SERVEIS BÀSICS CONTINUA SITUANT LA INFLACIÓ SUBJACENT PER SOBRE DE L’IPC INTERANUAL



CCOO de Catalunya considera que la caiguda de l'IPC reflecteix la caiguda del consum, fruit de les polítiques de retallades i la devaluació interna per la pèrdua d'ocupació i la baixada de salaris

L'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes d'octubre de 2013 a nivell de l'Estat es redueix fins el -0,1% de taxa interanual, tornant als índex negatius de 2009. Aquest indicador recull la situació real de caiguda de l'economia un cop descomptat l'efecte de l'IVA, el copagament farmacèutic i la pujada de taxes universitàries de fa un any. La baixada també és deguda a la situació de l'euro respecte del dòlar i l'efecte que té sobre el preu dels carburants.

La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, se situa de nou per sobre de l'índex general, tot i que amb una reducció de 6 dècimes que la situen en el 0,2%. Aquest índex, que reflecteix el preu dels aliments i dels serveis bàsics, en l'actual context de crisi i caiguda del consum, continua essent massa elevat per l'increment del preu de l'electricitat i perjudica especialment a les persones que tenen sous retallats, pensions i rendes baixes, i al seu poder adquisitiu per fer front a les necessitats més bàsiques.
A Catalunya, l'IPC es redueix també fins al -0,1%, igualant-se amb l'indicador estatal, degut a l'efecte del copagament farmacèutic aplicat l'any 2012, el que permet que la inflació reflecteixi la situació real de crisi econòmica.

La inflació de la zona euro es redueix 4 dècimes fins el 0,7%, augmentant el diferencial fins a 7 dècimes amb la taxa estatal comparable (IPCA). De nou el diferencial d'IPC afecta en negatiu la competitivitat de les empreses exportadores.
La devaluació interna del país s'està fent amb les baixades salarials i destrucció d'ocupació sense que disminueixin els beneficis empresarials ni contribueixin fiscalment les grans fortunes i patrimonis. Els salaris no eren ni són la causa de la inflació però sí que en pateixen els efectes, fet que afecta negativament al consum, a la recuperació econòmica, i fa augmentar les desigualtats socials. Per això cal que el Govern canviï les polítiques de retallades i deixi d'actuar a favor dels lobbys empresarials amb una política de control de preus públics i privats i dels marges empresarials.
El manteniment de la inflació subjacent per sobre de l'índex general perjudica especialment a les persones que tenen més dificultats econòmiques (aturats, pensionistes i treballadors amb salaris baixos). En aquest sentit, reivindiquem la creació d'una Renda Garantida de Ciutadania perquè qui no té recursos pugui fer front a les seves necessitats bàsiques i no caigui en la pobresa i l'exclusió social. Altrament, ens oposem a la reforma de les pensions que condemna a la pèrdua de poder adquisitiu als actuals i futurs pensionistes i deixa en mans del Govern la determinació dels increments.

Calella a 15 de novembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada