INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 8 de novembre del 2013


REBUTJEM EL CONTROL DE LES ALTES MÈDIQUES PER LES MÚTUES EN CASOS D’IT PER MALALTIA COMUNA


El nou procediment proposat pel Govern suposa donar a les mútues, de manera indirecta, el control sobre les altes mèdiques en els casos d'incapacitat temporal (IT) per malaltia comuna. Per a CCOO, el Govern dóna prioritat a la reducció de costos per a les empreses en lloc de garantir l'adequada recuperació de la salut que representa l'actual mètode d'altes i baixes.

El Govern ha aprofitat una proposta de modificació tècnica en el reglament de gestió de la incapacitat temporal per introduir la possibilitat que les mútues d'accidents de treball puguin tenir el control de les altes mèdiques en els casos d'incapacitat temporal (IT) per malaltia comuna . CCOO, a més de criticar l'oportunisme del Govern, considera que la proposta suposa donar a les mútues, de manera indirecta, el control sobre les altes mèdiques articulant un procediment en el qual utilitzen el possible silenci administratiu dels serveis públics de salut a les propostes d'alta realitzades per elles. El procediment pot generar situacions de greu inseguretat jurídica ja que, paradoxalment, el responsable final de l'alta és el propi metge del sistema públic de salut que no ha respost en els terminis previstos a requeriment de la mútua. Per tant, la treballadora o el treballador malalt pot ser donat d'alta encara tot i que el metge del servei públic que li va diagnosticar la malaltia comuna no s'hagi pronunciat. CCOO denuncia que amb aquesta proposta el Govern dóna prioritat a la reducció de costos que per a les empreses tenen les baixes per malaltia comuna, abans de garantir l'adequada recuperació de la salut que l'actual mètode d'altes i baixes conté en deixar aquesta decisió en mans dels facultatius del servei públic de salut. Les organitzacions empresarials porten anys reclamant que les mútues siguin qui decideixin quan un treballador s'ha de reincorporar a l'activitat laboral. En qualsevol cas, l'intent d'assignar aquesta nova competència a les mútues desborda l'àmbit legal d'actuació que tenen establert actualment com a meres col·laboradors en la gestió de la prestació econòmica de la incapacitat temporal derivada de contingències comunes, però supeditades sempre al criteri mèdic dels facultatius del Sistema Públic de Salut per establir quan correspon donar una baixa i una alta per malaltia comú a un treballador. Finalment, CCOO critica el fet que el contingut pròpiament dit del projecte de reglament de gestió de la IT, que inclou certes millores que redueixen els tràmits administratius, i introdueix aspectes que tendeixen a aclarir les garanties en els processos, desaprofiti l'oportunitat per desenvolupar punts més substancials de la millora de la gestió de la IT.


Calella a 8 de novembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada