INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 7 de maig del 2014


AUGMENT DELS ACCIDENTS DE TREBALL i DE LES MALALTIES LABORALS




"Durant l'últim any s'ha produït un increment dels accidents de treball com a conseqüència de les polítiques d'austeritat imposades per la Comissió Europea, amb l'aplaudiment del Govern espanyol, i les reformes legislatives que rebaixen la protecció de la salut i la seguretat dels treballadors".

En roda de premsa conjunta amb la responsable de Salut Laboral d'UGT, celebrada el passat 23 d’abril, el secretari confederal de CCOO va afirmar que "la desregulacions legislativa estan posant en risc els avanços aconseguits en els últims anys en matèria de prevenció de riscos laborals". Així ho posa de manifest, en la seva opinió, el repunt en el nombre d'accidents de treball i, en concret, dels mortals, en relació amb la població ocupada.

"En 2013 es van registrar 1.147.000 accidents de treball, un increment del 2,6% de l'índex d'incidència (nombre d'accidents per cada 100.000 treballadors)", va explicar Linares. També el nombre d'accidents mortals, 540, va registrar una pujada del 0,8% el que, en tots dos casos, "significa un canvi de la tendència registrada des de 1996".

"Aquest repunt és conseqüència directa de la disminució de les polítiques de prevenció en les empreses i de les actuacions de les Administracions", va insistir el secretari de Salut Laboral i Medi ambient de CCOO, qui va lamentar que en molts casos trobin escàs ressò en els mitjans de comunicació malgrat l'alt cost que els accidents tenen per a la societat.

Finalment,  les malalties professionals tampoc tenen un reflex, en aquest cas en les estadístiques, existint un subregistre o infradeclaració que qualifiquem de "inacceptable", i que té conseqüències negatives des del punt de vista de la prevenció i atenció sanitària. Com a exemple d'això, només s'han registrat 34 casos per càncers d'origen laboral, una xifra ridícula en comparació de les estimacions que eleven aquests a prop de 9.000.


Calella a 7 de maig de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada