INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 23 de maig del 2014



CONSIDEREM QUE CAL RECUPERAR EL PODER ADQUISITIU DELS SALARIS PERQUÈ AUGMENTI LA DEMANDA INTERNA i ES REACTIVI L’ECONOMIA



El preu de l'electricitat i dels carburants i la Setmana Santa fa augmentar l'IPC interanual

L'índex de preus de consum (IPC) del mes d’abril del 2014 a escala de l'Estat, amb un 0,4%, recupera taxes positives per l’efecte del turisme de Setmana Santa i l’increment del preu de l’electricitat i dels carburants.


La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, també s’incrementa fins al 0,3%. Aquest índex reflecteix l’augment del preu dels serveis bàsics tot i la caiguda del preu dels aliments.
A Catalunya, l'IPC s’incrementa 6 dècimes, fins al 0,7%, i augmenta el diferencial amb l’indicador estatal pels preus dels sectors privats com la sanitat i l’efecte del turisme de Setmana Santa.

La inflació de la zona euro augmenta 2 dècimes, fins al 0,7%, i es redueix el diferencial amb la inflació comparable espanyola a causa de l’increment experimentat per aquesta de forma conjuntural. Cal que el Banc Central Europeu (BCE) actuï per evitar el risc de deflació, sobretot dels països del sud, i la pèrdua de competitivitat per sobrevaloració de l’euro, que afecta negativament les empreses exportadores.

La devaluació interna del país, amb les baixades salarials i destrucció d’ocupació i la precarietat, està posant en risc la recuperació econòmica i fa augmentar la desigualtat social i la pobresa. Per això és necessari recuperar el poder adquisitiu dels salaris i la creació d’ocupació de qualitat per poder recuperar la demanda interna i sortir de la crisi.

Cal que el Govern canviï les polítiques de retallades i deixi d'actuar a favor dels lobbys empresarials, amb una política de control de preus públics i privats i dels marges empresarials, sobretot pel que fa als serveis bàsics com l’electricitat, el transport, l’energia o l’aigua.

L’increment dels preus dels serveis bàsics, en un context de crisi i caiguda del consum, fa augmentar la pobresa i la desigualtat, i perjudica especialment les persones que tenen més dificultats econòmiques (aturats, pensionistes i treballadors amb salaris baixos). En aquest sentit, reivindiquem la creació d'una renda garantida de ciutadania perquè qui no tingui recursos pugui fer front a les seves necessitats bàsiques i no caigui en la pobresa i l'exclusió social.

Calella a 23 de maig de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada