INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 13 de juny del 2012


EL DIFERENCIAL D’INFLACIÓ ENTRE CATALUNYA i ESPANYA PERJUDICA ESPECIALMENT LES PERSONES AMB SOUS i RENDES BAIXES

CCOO considera que cal resoldre la dependència energètica del petroli perquè perjudica el poder adquisitiu de les persones i la competitivitat de les empreses

L'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de maig a nivell de l'Estat baixa 2 dècimes fins l'1,9% de taxa interanual, degut novament a la baixada del preu dels carburants, el que indica novament l'efecte que té en la inflació la dependència energètica del petroli.

La inflació subjacent, és a dir l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, es manté en l'1,1%. Aquest fet ve motivat per la situació de recessió econòmica amb la caiguda del consum per les polítiques d'ajust i retallada que crea atur i fa caure la demanda interna.

A Catalunya, augmenta el diferencial amb l'IPC estatal una dècima fins el 2,3%. De nou el manteniment del diferencial amb la inflació estatal perjudica les persones amb menys recursos per fer front a les seves necessitats bàsiques i afecta negativament la competitivitat de les empreses.

La inflació de la zona euro amb un 2,4% disminueix 2 dècimes per l'efecte de la situació econòmica de la zona euro. S'escurça el diferencial amb l'IPC espanyol i per tant en la situació de recessió que viu el nostre país pot tenir efectes perjudicials sobre les empreses exportadores.

El manteniment de la inflació en un context de recessió econòmica perjudica especialment a les persones que tenen més dificultats econòmiques (aturats, pensionistes i treballadors amb salaris baixos). En aquest sentit la reforma laboral del govern del PP, els increments de tarifes i les retallades i congelacions salarials agreugen encara més la situació de crisi i són inútils per incrementar la competitivitat del país.

En aquest escenari, CCOO de Catalunya:
·         Considera que cal resoldre la dependència energètica del petroli per l'efecte que té en els preus i en la competitivitat de les empreses.

·         Reclama al Govern una política de regulació i control de preus, sobretot dels que afecten als serveis bàsics, per garantir que la inflació no afecti en negatiu a la recuperació de l'economia i continuï perjudicant les persones amb menys recursos.

·         Rebutja la política de retallades, privatitzacions i co-pagament dels governs del PP i CiU perquè posa en perill la reactivació de l'economia, i posa més dificultats a les persones que estan patint la crisi, en especial les que tenen rendes baixes.

Feu clic per veure les declaracions de Dolors LLobet, secretària de Comunicació i portaveu de CCOO de Catalunya, sobre l'IPC del maig de 2012


Calella a 13 de juny de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada