INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 9 de març del 2016

L’ATUR PUJA AL FEBRER. 
CREIX TAMBÉ LA CONTRACTACIÓ TEMPORAL i A TEMPS PARCIAL


Al febrer de 2016 ha tornat a augmentar el nombre de persones aturades (2.231 més). Una dada negativa que a més, “comparat amb les dades de febrer dels dos anys anteriors, quan l'atur es va reduir, resulta encara pitjor”.

Amb la pujada de l'atur en el mes de febrer, la xifra de demandants inscrits en les oficines públiques buscant ocupació ascendeix a 5.465.757, de les quals es consideren parades a 4.152.986. “Són unes dades negatives que demostren la fragilitat de la recuperació i l'enorme dependència de l'economia espanyola de les activitats turístiques, estacionals i de temporada”, assenyala CCOO.
D'altra banda, es confirma l'enorme deterioració que està sofrint la qualitat de l'ocupació a Espanya: creix sobretot l'ocupació temporal i a jornada parcial, i de baixos salaris. En conseqüència, les persones amb contracte indefinit i a temps complet ja no són la majoria de la població assalariada afiliada al règim general de la Seguretat Social.
L'augment de la afiliació en els últims dotze mesos es localitza, bàsicament, en sectors de baix valor afegit (comerç, hostaleria, serveis auxiliars i ara la construcció) que generen ocupacions inestables i on es paguen salaris baixos. És a dir, "es creix sobre els mateixos sectors que abans de la crisi, sobre bases molt frèvoles que fan que l'economia espanyola sigui molt vulnerable", assevera el secretari de Comunicació de CCOO.
Al costat de l'empitjorament del mercat laboral, es confirma també que la durada de la crisi, el fracàs de les polítiques d'ocupació, la reforma laboral i la retallada en les prestacions per desocupació imposades pel Govern estan provocant una gravíssima deterioració en la protecció als aturats, que afecta tant a la quantitat com a la qualitat: cada vegada són menys les persones aturades que cobren prestacions i cada mes que passa la prestació és més baixa.
“A Espanya hi ha 1.962.119 persones parades que estan excloses del sistema de protecció per desocupació amb les dades de SEPE, una xifra que s'eleva fins a les 3.807.696 amb dades de la EPA, un altíssim nivell de desprotecció que genera pobresa i exclusió i que ha de ser combatut, entre altres mesures, implantant una renda mínima en el conjunt de l'estat”.

Propostes de CCOO

Davant aquest panorama, CCOO considera que és necessari un govern que impulsi una política pressupostària que fomenti el canvi estructural de l'aparell productiu, que promogui l'ús eficient dels recursos públics en tots els nivells de l'Administració i que ajudi a recuperar la demanda interna. L'objectiu ha de ser treure l'economia espanyola del seu patró tradicional de creixement de baix valor afegit, sense indústria, ocupació inestable i salaris baixos. Per a això fa falta augmentar suficientment la inversió pública i reorientar-la cap a la millora de la qualitat i el contingut tecnològic de les empreses, amb una major presència de les activitats industrials i dels serveis amb major valor afegit. La injusta rebaixa d'impostos promoguda pel Govern no persegueix aquesta fi, sinó el rèdit polític a curt termini. Així mateix, és necessari millorar el poder de compra dels salaris, per impulsar la demanda interna i impulsar un augment vigorós de l'ocupació i una rebaixa ràpida de l'atur. MÉS INFORMACIÓ




Calella a 9 de març de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada