INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 29 de febrer del 2016

MULTA DE 950.000 € A QUATRE EMPRESES ADJUDICATÀRIES DE CatSalut EN TEMPS DE PADROSA




Multa de 950.000 euros a quatre empreses de rehabilitació que en el concurs públic convocat per CatSalut el 2012 es van associar il·legalment per “repartir-se el mercat” i “expulsar la competència”. Segons el Tribunal Català de la Competència,Fisioteràpia, IRITEB, L’Eivax i Centre d’Accidents Laborals i Rehabilitació Gramenet (Carlg) van encarir la factura pagada pel CatSalut (és a dir, la factura pública).

Josep Maria Padrosa era l’any en què es va celebrar aquest concurs públic (el 2012) director de CatSalut, càrrec que va passar a exercir després d’abandonar l’empresa Fisioteràpia (filial de Corporació Fisiogestión). Aquesta, paradoxalment, és la companyia que rep ara la sanció major de Competència: 600.000 euros.

Tal com ha informat el diari ‘El País’, el concurs públic de rehabilitació i logopèdia (ambulatòria ia domicili) va ser, després del d’ambulàncies, la segona adjudicació del departament de Salut sota el mandat del conseller Boi Ruiz. El cost va ascendir a 203.600.000 d’euros en 10 anys, dels quals 34,7 milions (és a dir, un 17%) correponde als lots investigats.

Competència considera així que les empreses van incórrer en una “pràctica il·legal”, ja que tenien “la mida i solvència sudicientes” per haver-se presentat per separat. Fer-ho les quatre juntes en una unió temporal d’empreses (UTE) no va ser “un comportament natural del mercat”, sinó una decisió “per repartir-se el mercat i impedir l’entrada de competidors”.
“S’ha produït una forta concentració en el sector, ja que Corporació Fisiogestión controla gran part de la prestació de serveis de rehabilitació i logopèdia contractada pel CatSalut”, destaca el tribunal. De fet, en la licitació del 2006 (l’anterior) el grup va guanyar en solitari el 32% dels contractes en competició i un altre 18% integrada en UTE. El 2012, però, aquests percentatges van augmentar al 46% i el 25% del total respectivament.

SATISFACCIÓ DE LA PARS

La notícia de la multa de Josep Maria Padrosa ha estat rebuda amb satisfacció per part de la Plataforma d’Afectades per les Retallades Sanitàries (PARS), que va portar a terme fa dos anys i mig una investigació sobre les companyies del fins fa molt poc director de CatSalut (ara ho és David Elvira). L’Oficina Antifrau de Catalunya va arxivar en el seu moment el cas.
Aquest és el video  que mostra la investigació de la PARS.

Font:  CatalunyaPress       


Calella a 29 de febrero de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada