INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 20 de juny del 2012


MOCIÓ DEL PARLAMENT DE CATALUNYA EN DEFENSA DEL SISTEMA PÚBLIC DE SALUT






Presentada pel Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa després de la interpel·lació al Govern sobre les darreres mesures del Govern de l’Estat en matèria de salut .




El Ple del Parlament en la sessió tinguda el passat 24 de maig de 2012, d’acord amb l’article 139 del Reglament, va debatre la Moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre les darreres mesures del Govern de l’Estat en matèria de salut, aprovant lla següent moció:

                
1. El Parlament de Catalunya manifesta:
a) El rebuig al canvi de model de sistema sanitari que comporta el Reial decret llei 16/2012, del 20 d’abril, de mesures urgents per a garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seves prestacions, que vulnera la universalitat amb l’exclusió d’immigrants no regulars i de majors de vint-i-sis anys que no hagin treballat, entre altres col·lectius, i també el rebuig a totes les mesures que vulneren les competències de la Generalitat.
 
b) El ple suport al sistema català de salut, basat en els principis que estableixen la Llei 14/1986, del 25 d’abril, general de Sanitat; la Llei 15/1990, del 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, i la Llei 21/2010, del 7 de juliol, d’accés a l’assistència sanitària de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut, i en els principis d’universalització dels serveis sanitaris, d’equitat i de superació de les desigualtats territorials i socials.
 

2. El Parlament de Catalunya insta el Govern a:
a) Sol·licitar un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre la possible vulneració de la Constitució i de l’Estatut d’autonomia de Catalunya per part del Reial decret llei 16/2012 i, si es confirma que vulnera la Constitució i l’Estatut, interposar un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional tan aviat com es conegui el dictamen.

b) Garantir l’atenció sanitària a totes les persones residents a Catalunya en condicions d’igualtat i gratuïtat i assegurar la salut pública de la població.

c) Rebutjar el copagament de la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria i garantir-ne la dispensació a Catalunya en condicions de gratuïtat, tal com s’està fent.

d) Impulsar les següents actuacions per a la reducció de la despesa farmacèutica:

                Primera. Crear un sistema propi d’informació sobre medicaments i terapèutica.

                Segona. Impulsar la formació continuada del personal sanitari independent de la indústria farmacèutica.

                Tercera. Incrementar progressivament el percentatge de receptes electròniques fins al cent per cent de les pres- cripcions mèdiques.

               Quarta. Crear comissions farmacoterapèutiques en tots els àmbits territorials de salut, per tal d’aplicar la selecció de medicaments en llur àmbit d’influència, garantir-hi la participació dels professionals, fer el seguiment del consum de medicaments, desenvolupar la informació i la formació continuada independents de la indústria i avaluar els resultats obtinguts.

e) Garantir el suport necessari amb els recursos adequats a les entitats socials de lluita contra la sida perquè continuïn acomplint les tasques de prevenció i assistència.



Feu clic pere veure: Moció 104/IX  del Parlament de Catalunya




Calella a 20 de juny de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada