INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 4 de juny del 2012


Fracàs final del pla Prat de privatització de l’ICS



Fa uns dies el periodista Alfons Quintà, a la web “el debat.cat” va pública una interessant notícia que de confirmar-se pot obrir noves perspectives.

Segons Quintà el passat dimecres 23 de maig al matí va morir l’intent de reforma de l’Institut Català de la Salut (ICS) concebut pel seu president, Josep Prat. Creat el 1983, amb el vot unànime del parlament català, l’ICS és l’organisme central del sistema sanitari català. Almenys en un futur previsible, no podrà ser transformat en vint-i-dos empreses privades, com volia Prat.

A més, l’article parlava de diversos temes més com ara:
Inviabilitat jurídica del projecte Prat
Muntatges privatistes primitius

Per veure la notícia originària fes clic AQUI



ES CONFIRMA LA FALLIDA DE LA REFORMA SANITARIA

Una vegada mes el periodista Alfons Quintà, del diari on-line “El debat”, està seguint informativament la reformulació de l’ICS en primera línia i exposa la següent notícia a tenir en compte:
Fonts de la conselleria d’Economia i Finances han reconegut explícitament la fallida “econòmica i jurídica” del pla de reformulació de l’Institut Català de la Salut (ICS) i la necessitat de “trobar un nou camí”. Dues anteriors col·laboracions en aquest espai revelaven, en primícia, aquella fallida, destacant-ne que no havia disminuït la despesa, sinó que podia incrementar. Aquella informació ha estat represa per algun mitjà digital, sense citar “eldebat.cat”. No és el primer cop. Fa dues setmanes es produí l’abandó per raons jurídiques i econòmiques del procés de “reformulació” de l’ ICS plantejada pel conseller Boi Ruiz i el president de l’ ICS, Josep Prat. El fet va ser immediatament exposat aEldebat.cat. Ara hi ha hagut un reconeixement exprés. Però amb el compromís de no citar fonts.

Els informants han manifestat que “probablement no hi haurà una intervenció oficial de la conselleria de Salut per part de la d’ Economia, si bé de fet ja es dona. El president Mas està convençut de que cal anar per un altre camí, que nosaltres no sabem quin serà. Per les dades que tenim, les retallades han fallit políticament i també econòmicament. No creiem que hagi baixat (massa, o gens) la despesa sanitària. Podria ser que hagués augmentat”. Aquest insòlita peculiaritat, finalment reconeguda, es detallarà al llarg d’ aquest article.
Per tant es pot dir que de fet hi ha hagut una reforma comptable, no pas sanitària. Es va agafar el pressupost i es retallà el capítol primer, el de personal, perquè es va veure que allí hi havia molt diner. L’altre criteri fou afavorir als seus amics de la sanitat concertada.
Ara la demagògia és culpabilitzar a “Madrid”. No serà la darrera barbaritat que portaran a terme. Faran de tot menys reconèixer que es van equivocar. Encara els hi resulta més difícil imaginar que poden tornar a errar. Comença a ser una patologia cronificada.
Per veure la notícia originària fes clic AQUI

Calella a 4 de juny de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada