INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 24 de juliol del 2013

ACUSACIONS BÁRCENAS



EL GOVERN TÉ L’OBLIGACIÓ D’EXPLICAR A LA CIUTADANIA LES ACUSACIONS DE BÁRCENAS






El Cim Social denuncia la insostenible situació del nostre país, marcada per una política econòmica desastrosa, que ens ha conduït a la ruïna, i per la crisi de credibilitat del Govern i del PP, després de les declaracions del que fos el tresorer del partit durant més de 20 anys.


El Cim Social denuncia la insostenible situació del nostre país, marcada per una política econòmica desastrosa, que ens ha conduït a la ruïna (l'OCDE va anunciar ahir que a Espanya no solament no baixarà l'atur sinó que en 2014 pot arribar a una taxa propera al 28%) i per la crisi de credibilitat del Govern i del PP, després de les declaracions del que fos el tresorer del seu partit, durant més de 20 anys, Luis *Bárcenas. Les seves dures acusacions sobre el finançament il·legal del PP, que impliquen directament a molts dels seus dirigents, entre ells, al que avui és President del Govern, Mariano Rajoy, requereixen d'una explicació convincent al Parlament, que es mereix la ciutadania espanyola.

No cal oblidar que el PP va arribar al Govern amb un programa electoral que, a hores d'ara, ha incomplit pràcticament íntegrament, i que està aplicant una política econòmica *austericida que posa de debò risc el nostre model social i el nostre futur com a país.

Crida l'atenció que el President apel·li a la “estabilitat política” i s'abrigalli amb la imatge dels diferents membres del Consell Empresarial per a la Competitivitat, mentre la ciutadania assisteix atònita a “la llei del silenci” davant casos de corrupció que poden afectar al partit del Govern i sofreix els efectes directes de la política econòmica que s'està aplicant (atur, precarietat, retallades en serveis públics essencials, menyscapte dels drets socials i laborals).

Creix la indignació i l'exigència de responsabilitats, creix la demanda d'una democràcia més participativa, enfront del frau de la dreta de fer el contrari del que va prometre.

El Cim Social es fa ressò d'aquest descontentament social i demana a l'Executiu de Rajoy que rectifiqui, que actuï amb transparència, decisió i responsabilitat. Adverteix del risc que segueixi augmentant el distanciament de la ciutadania de les institucions democràtiques que els representen.

I, davant l'anunci de la possible aprovació en el Consell de Ministres del 19 de juliol de l'Avantprojecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local, li exigeix una reforma consensuada, que respecti l'autonomia local, els serveis públics essencials, amb polítiques de sanitat, educació, igualtat, serveis socials, etc. que garanteixin l'Estat de Benestar i la cohesió econòmica social i territorial. Per això recolza les mobilitzacions que sobre aquest tema es van a desenvolupar durant el dia de matí en diversos territoris del nostre país.

En aquest sentit, el Cim Social creu imprescindible una profunda regeneració de la democràcia, una autèntica llei de transparència i un canvi de la llei electoral per facilitar la participació de la ciutadania en el nostre sistema democràtic.




Calella a 24 de juliol de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada