INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 22 de juliol del 2013

DESOCUPACIÓ i PROTECCIÓ



“ELS DOS PROBLEMES FONAMENTALS QUE CAL ATENDRE EN PAÏSOS COM ESPANYA, GRÈCIA, PORTUGAL ..., SÓN LA DESOCUPACIÓ i LA PROTECCIÓ A LES PERSONES”





"El risc de creixement de la pobresa extrema, de la marginació, és altíssim", va assegurar el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, en el Cim L20 que se celebra a Moscou amb motiu de la reunió de ministres d’economia i ocupació de països del G20. 



Toxo, que assisteix al Cim Laboral també en la seva qualitat de president de la Confederació Europea de Sindicats (CES), va destacar que, encara que “els optimistes” prediuen que a la fi d’any s’iniciarà el creixement econòmic, ningú discuteix que la crisi d’ocupació no es va a resoldre a curt termini. “Es trigarà dues dècades a recuperar-ne els nivells d’ocupació previs a la crisi i, en particular, a Europa”, va assenyalar.


En aquest sentit, va afirmar que l’atur juvenil és un problema molt seriós, de futur, però, si cap, la desocupació de les persones entorn dels 35 anys és encara més perillós. “Quatre milions de persones que no tenen 25 anys, que tenen més de 30, i que estan en la desocupació en la seva majoria des de fa més de 3 anys i sense cap tipus de protecció social, representen un problema de present”, va dir Toxo.


Per això, segons el secretari general de CCOO, per enfrontar la desocupació i assegurar la protecció de les persones, els dos problemes fonamentals a Europa, és el moment de treballar junts i enfrontar la crisi d’una altra manera, pel que va reclamar l’abandó de les polítiques d’austeritat i de reformes estructurals que han fracassat i enfonsat a Europa en la recessió. I és que, en la seva opinió, les noves formes de treball que en part van començar a Alemanya fa una dècada estan provocant que més que parlar de la diferència entre Sud i Nord, hàgim d’assenyalar que s’està configurant "un sud en cada nord", doncs a cada país hi ha un grup de població treballadora que, àdhuc tenint ocupació, tenen la categoria de pobres. “Avui no és una garantia per sortir de la pobresa tenir una ocupació És necessària repensar les polítiques que incrementen les desigualtats socials”, va concloure.
 



 
Calella a 22 de juliol de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada