INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 5 de juliol del 2013

DRETS DELS TREBALLADORS


ELS DRETS DELS TREBALLADORS NO PODEN ANUL·LAR-SE O CANCEL·LAR-SE PER LA CAIGUDA DE LA ULTRA ACTIVITAT



El secretari confederal d'Acció Sindical de CCOO, adverteix que "els drets dels treballadors no poden anul·lar-se o cancel·lar-se per la caiguda de la ultra activitat"
Adverteix que el dia 8 de juliol – data límit per a la desaparició de la  ultra activitat dels convenis col·lectius – no és un punt final de gens, sinó un punt i seguit: "Que ningú pensi que va a acabar amb la negociació col·lectiva", ha assegurat rotund en la roda de premsa conjunta amb el seu homòleg d'UGT, en la qual han informat de la situació en la qual quedarien els convenis col·lectius que poguessin veure's afectats per la desaparició de la ultra activitat.
Un total d'1.324 convenis, que afecten a 1.882.339 treballadors i treballadores, estan pendents, a data d'avui, de renovació o pròrroga, segons han anunciat. Aquests convenis es veurien afectats pel termini d'un any que marca la reforma laboral del Govern del Partit Popular per a la finalització de la ultra activitat, la pròrroga automàtica dels convenis col·lectius.
El principal objectiu de la reforma laboral era incrementar el poder empresarial, i acabar amb els convenis col·lectius, d'aquí la introducció del límit a la vigència dels convenis. Però, malgrat que la negociació col·lectiva s'ha afeblit, i de la incertesa que provoca aquest límit, els secretaris d'Acció Sindical ha defensat la vigència dels convenis i que, en conseqüència, se segueixin aplicant.
Para CCOO i UGT, els convenis pendents de renovació i pròrroga han de seguir negociant-se i aplicant-se. “Els drets adquirits en els convenis passaran a estar contra actualitzats a títol individual”, han afirmat per defensar la vigència dels drets dels treballadors més enllà de la data límit imposada a la ultra activitat. Si no es respecten, han advertit, “CCOO i UGT van a exercir pressió sindical i judicial, la qual cosa provocarà més conflictivitat laboral i judicial”.
Responsabilitzen al Govern d'haver generat un problema amb la reforma laboral, quan els interlocutors socials havien signat un acord de negociació col·lectiva, han fet una crida perquè l'Executiu “restableixi l'equilibri entre treballadors i empresaris” modificant la reforma laboral i es replantegi la fi de la ultra activitat.


Calella 5 de juliol de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada