INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 1 de juliol del 2013



RESULTATS DE LES CONSULTES


Us recordem que:

El conveni de la XHUP-Sociosanitaris i Salut Mental es troba en ultraactivitat des de l'1 de gener de 2009. En aquests més de quatre anys ha estat impossible apropar postures entre la part sindical i la patronal. Davant la situació de bloqueig en la negociació el President de la Mesa Negociadora va proposar una mediació amb l'autoritat laboral (Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball-Departament d'Empresa i Ocupació).
CCOO, UGT i les patronals ACES, Consorci Sanitari i Salut i UCH, vam acceptar la proposta, i Metges de Catalunya es va adherir amb posterioritat.
Aquesta mediació va acabar, un cop més, i degut a les exigències de les patronals, sense acord.
L'autoritat laboral, en qualitat de mediador, va fer una proposta mediadora finalista que, per responsabilitat, CCOO i UGT ens vam comprometre a portar als centres.
A la pregunta:
"Estàs d'acord amb la proposta mediadora que propiciarà el manteniment del conveni de sector de la XHUP-Sociosanitaris i Salut Mental?"
La resposta ha estat:
SÍ : 8.528 vots ( 43,85%)
NO : 10.919 vots (56,15%)
El passat 21 de juny, CCOO vam comunicar al mediador del Departament d’Empresa i Ocupació que, atenent a la voluntat dels treballadors manifestada en les consultes que juntament amb UGT vam convocar als centres de treball del sector, no acceptàvem la seva proposta mediadora. UGT es va manifestar eb el mateix sentit.

De les patronals, únicament ACES hauria acceptat la proposta.
Ara, el mediador comunicarà el resultat de la mediació al president de la Comissió Negociadora que, previsiblement, convocarà una reunió.

CCOO demanarem la pròrroga del Conveni mentre continua la negociació; si aquesta pròrroga no és acceptada per les organitzacions patronals, el conveni perdrà la seva vigència el dia 8 de juliol.


 

50.000 treballadors sense conveni després de 25 anys



 “És el pitjor dels escenaris possibles” ha afirmat el secretari general de CAPSS a la reunió conjunta de les tres patronals celebrada el passat 27 de juny
En una trobada dels negociadors del conveni SISCAT amb gerents i responsables de recursos humans dels centres del sector concertat, s’ha valorat com a molt negativa la situació creada per la no acceptació de la proposta del mediador per intentar salvar el conveni després de quatre anys i mig de negociació.

Negociació centre per centre

A partir del dia 8 de juliol, quan acabi la vigència llargament prorrogada del conveni XHUP, han de començar les negociacions centre per centre per la “modificació substancial de les condicions laborals”. Davant d’una situació sense precedents com aquesta, les organitzacions empresarials veuen inevitable la controvèrsia jurídica. S’han compromès amb els seus afiliats a preparar protocols i guies per a la negociació que “permetin defensar qualsevol de les interpretacions jurídiques davant les més que probables impugnacions si no s’arriba a acords”
Segons el secretari general de CAPSS, l’objectiu de les empreses en aquesta tessitura és “Mantenir  la viabilitat econòmica dels centres i si es pot, amb pau social”. Del Castillo ha dit que a la seva empresa “No farem una plataforma de càstig” i que la recomanació per a tots els centres és arribar a pactes, negociats amb els comitès d’empresa o amb les seccions sindicals més representatives. En aquestes negociacions, ha dit del Castillo, seria aconsellable mantenir com a referència de mínims la proposta del mediador      
Segons s’ha informat a la reunió, el rebuig a la proposta de l’autoritat laboral per desbloquejar el conveni va ser, en conjunt del 56%, però “qui va guanyar en les consultes va ser l’abstenció” i els resultats d’aquestes van ser molt diferents en funció de la mida dels centres o del subsector d’activitat.

Calella a 1 de juliol de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada