INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 23 d’octubre del 2013


UN JUTGE ANUL·LA LACOMIADAMENT DUNA MALALTA CRÒNICA QUE VA FALTAR AL TREBALL


Joan Agustí Maragall, un jutge social de Barcelona, ha donat una estocada a la reforma laboral aprovada pel Govern de Mariano Rajoy. El magistrat ha declarat nul l'acomiadament d'una treballadora que sofreix una “migranya crònica” i que, per aquest motiu, es va absentar del seu lloc de treball durant dues setmanes la passada primavera. La sentència condemna a Clece SA —una empresa de serveis dedicada, entre altres coses, a prestar assistència en domicilis i residències d'ancians— a readmetre a l'empleada i conclou que l'acomiadament va ser “discriminatori”.
L'empresa va decidir aplicar a la treballadora la reforma laboral quan va detectar que, entre finals de març i finals de maig de 2013, va faltar al treball 15 dies. En la immensa majoria d'ocasions, consta que va obtenir la “baixa per malaltia comuna”. Amb un mateix diagnòstic: la migranya que li havia estat diagnosticada en 2003 i que segueix patint “amb una freqüència mensual i incapacitaria”, segons els informes mèdics. “Tal com vostè coneix perfectament”, resa la carta d'acomiadament que li van enviar, “el sistema de treball es basa en una planificació dels serveis” perquè “els usuaris siguin atesos segons les seves necessitats”.

La llei preveu l'acomiadament objectiu de treballadors amb baixes mèdiques derivades d'una malaltia de llarga durada. La dona, no obstant això, no va estar d'acord amb l'acomiadament i va presentar una demanda, on demanava al jutge la nul·litat de l'acomiadament perquè, al seu judici, aquest article de la reforma laboral és “inconstitucional”.

En la seva resolució, el jutge apel·la a una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en la qual interpreta que cal integrar en el concepte de “discapacitat” les malalties de llarga durada. Aquesta classe d'acomiadaments, raona el jutge, són discriminatoris per raó de discapacitat. La sentència, que pot ser recorreguda, també condemna a l'empresa a pagar els salaris que la dona ha deixat de percebre des que va ser acomiadada.

Calella a 24 d’octubre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada