INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 11 de juliol del 2014


INTERPEL·LACIONS AL CONSELLER DE SALUT BOI RUIZ




La diputada d’ICV-EUiA VA interpel·la el passat dimecres 9 de juliol de 2014, al titular de Salut del Govern de la Generalitat i et titlla de “conseller antisistema” amb tot allò que és públic

Marta Ribas acusa el conseller Boi Ruiz de fer retallades estructurals i ideològiques a la sanitat pública per donar negoci a la privada

La diputada d’ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya i portaveu de la coalició en temes de salut, Marta Ribas, ha acusat  al conseller de Salut, Boi Ruiz, de portar en inversions a la sanitat privada aquelles retallades que fa al sistema de salut pública. “Vostè porta 3 anys fent retallades que no obeeixen a la lògica pressupostària sinó a la ideològica i d’interès de particulars. Per canviar el model perquè vostè el que esta fent es canviar el model. I ho està fent sense diàleg i amb absoluta opacitat”, ha dit Ribas que avui ha fet amb aquest objecte una interpel·lació al conseller de salut després de totes les mobilitzacions de les ultimes setmanes a l’Hospital de Bellvitge i a la Vall d’Hebron pel tancament de llits.

I és que Ribas ha posat de relleu al conseller que durant el seu mandat “ha augmentat el 69% el gruix de contractes al CatSalut a les empreses privades que fan diàlisis, han augmentat el 78,6% els contractes al grup IDC, entre el 2010 i el 2012, els dos pitjors anys de la crisi. Els ha augmentat 56 milions en contractació a aquest grup, els mateixos que hem de retallar aquest any en despesa al CatSalut”. D’aquí l’acusació que inverteix en la privada el que retalla al sistema públic.

Ribas, que ha començat la seva interpel·lació enumerant tots els serveis de llits i quiròfans que s’han tancat en el sistema públic d’hospitals de Catalunya ha indicat que el problema “no és que es tanquin llits a l’estiu, el problema és que n’hi ha que no es reobriran, que s’han tancat quiròfans, que s’ha reduït personal i les seves condicions – fins a 5.000 llocs de treball menys en el sector sanitari – i el estrès que genera aquest reducció en el personal, repercuteix en l’atenció als pacients.

La diputada d’ICV-EUiA ha dit també que aquestes retallades també estan tenint “afectacions en el sistema” i en concret s’ha referit a l’augment del temps d’espera a les llistes, també en les intervencions greus, i en l’espera dels diagnòstics – 110.000 pacients que esperen diagnòstic. “I tot plegat amb menys població per atendre. Per tant el motiu en la qualitat assistencial quin es? La retallada pressupostària que ha anat més enllà”, ha dit Ribas que ha acusat el conseller de mentir “perquè vostè va dir que no hi hauria més retallades”.

El tel ha caigut i la gent comencen a veure la realitat i li estan dient que el conseller va nu, esta sol”, ha dit la diputada d’ICV-EUiA al conseller. “Li diuen els usuaris, els veïns i els ajuntament. Li diuen els professionals sanitaris i estic segura que també li diuen els directors i gerents dels hospitals – els que gosin tit i la por a ser represàlies com acaben de fer amb a Vall d’Hebron – i potser fins i tot li diuen gent de CiU”, ha afegit Ribas al mateix temps que li ha advertit que “ara tot seguir li diran els seus socis d’ERC”, en referència a la interpel·lació que han fet els republicans també sobre salut i retallades en aquest ple.

Per això Ribas ha titllat Boi Ruiz com a “conseller antisistema” perquè “s’està carregant el sistema sanitari públic català”. “Mentre construeixen la sobirania, desmunten el país mentre construeixen una suposada sobirania”, li ha dit Ribas al conseller de Salut. “Això es el que li està dient la gent al carrer, no volem un país on la sanitat publica passi a ser residual i els altres facin negoci”, ha afegit Ribas que ha interpel·lat al conseller si pot “garantir que no seguirà derivant més serveis a la privada mentre els pugui assumir la sanitat pública?”

Calella a 11 de juliol de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada