INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 21 de juliol del 2014



"LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA GAUDEIX DE BONA SALUT MALGRAT LA REFORMA LABORAL”



CCOO ha fet balanç dels dos anys de vigència de la reforma laboral i les conseqüències de la mateixa en la negociació col·lectiva en roda de premsa en la qual ha criticat la recent sentència del Tribunal Constitucional que avala alguns capítols de la reforma laboral. "No ens ha sorprès la sentència del TC tenint en compte la biografia del seu president, autor intel·lectual d'algunes de les mesures d'aquesta reforma".

Segons ha explicat el responsable d'Acció Sindical de CCOO, el TC amb la seva decisió dóna el vistiplau a l'agressió als drets laborals i el debilitament de la negociació col·lectiva de la reforma laboral del PP. A l'espera del que es decideixi sobre el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Grup Parlamentari socialista i el de l'Esquerra Plural, a instàncies de CCOO i UGT, la reforma va a ser recorreguda davant la justícia europea per entendre els sindicats que “conculca el model constitucional espanyol”.

L’objectiu de la reforma laboral aprovada pel govern del PP no té res a veure amb l'exposició de motius de la llei, sinó que obeeix a plantejaments ideològics que persegueixen acabar amb el model social, la negociació col·lectiva i el paper del sindicat. “Ni ha creat ocupació ni ho ha millorat”. “Ara es treballa més amb menys gent”. “L'ocupació creada és precari, en serveis i lligat a activitats de temporada”.


Augment de la conflictivitat


El Govern ha aconseguit bona part dels seus objectius, però no és menys cert que la resistència sindical – “ha augmentat el nombre de vagues” - ha evitat la consecució de la totalitat de les pretensions de l'Executiu.

Encara que el Govern ha intentat "afeblir el mercat laboral” donant prioritat a l'aplicació de convenis d'empresa i atorgant a l'administració la potestat de decidir sobre la no aplicació d'un conveni, en el que significa “una volta als temps del franquisme", el conveni sectorial “gaudeix de bona salut”. Afegim  que si bé "la reforma laboral ha intentat desbaratar el gran esforç de dialogo social i, en concret, el seu assoliment del II Acord de Negociació Col·lectiva, el 90 % de no aplicacions de convenis han estat acordades”. Igualment, afirmem que “el contracte de suport a emprenedors que avala el TC té escàs acolliment”.

Malgrat que la negociació col·lectiva s'ha vist afeblida, manté els suficients instruments per seguir defensant els drets dels treballadors. Segons recull l'informe de la Secretaria confederal d'Acció Sindical de CCOO, s'han signat més de 4.000 convenis amb vigència pactada en 2013, que afecten a prop de 8 milions de treballadors, hi ha diversos centenars denunciats i en situació de ultra activitat i varis milers d'acords de diversa índole.

Calella a 20 de juliol de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada