INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 2 de desembre del 2015

ULTIMÀTUM DE LLORET A LA CORPORACIÓ DE SALUT PERQUÈ REOBRI ELS CAP LES 24 HORES




Els partits aproven per unanimitat una moció on donen a la CSMS un mes de termini i prepararan "accions de pressió"

Ple de Lloret

El ple de Lloret de Mar va aprovar ahir per unanimitat una moció que dóna un termini d'un mes a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) perquè reobri els CAP durant les nits d'hivern. Si en aquest temps (que es pot prorrogar), la CSMS no compleix, "s'acordarà un pla consensuat amb les diferents forces polítiques, consistent en pràctiques de pressió" on s'inclouen els mitjans de comunicació, mobilitzacions ciutadanes i, fins i tot, la possibilitat que els 21 regidors es tanquin en un CAP.
El Millor va presentar la moció, que va incorporar una esmena pactada entre tots els grups. Inicialment demanava que, en cas de negativa de la CSMS, s'anul·lés la cessió dels terrenys municipals de Fenals o bé se'ls apliqués un cost de lloguer que reverteixi en els serveis sanitaris o en la reobertura nocturna dels CAP a l'hivern, aconseguint alhora l'obertura del servei de guàrdia de farmàcies.
En la seva exposició, Marc Fuertes (Millor), va recordar que el 2013 la Corporació va tancar el CAP de Fenals -ubicat en mòduls prefabricats des del 2006 en uns terrenys que l'Ajuntament els havia cedit sense cost- traslladant els serveis al CAP del Rieral. A l'espai de l'antic CAP Fenals, la CSMS hi va ubicar la rehabilitació que es feia a l'Hospital de Blanes. El canvi, relatava, tenia un "interès econòmic" per treure un "rendiment" a l'espai de l'Hospital on feien la rehabilitació, "sembla per ubicar-hi despatxos per a serveis privats".
Finalment, la moció també va "denunciar públicament la mala i vergonyosa gestió que es va dur a terme des de la Corporació, en clar perjudici dels ciutadans de Lloret".
Segons el ple, "clama al cel" que un municipi de 40.000 habitants com el de Lloret només tingui actualment un servei nocturn d'urgències a l'estiu, i el mateix passa amb les guàrdies de farmàcies. La resta de mesos, els veïns i turistes s'han de desplaçar a Blanes.
Alguns van carregar molt dur contra la Corporació. Paulino Gràcia (Sí, Se puede) va titllar d'"abusives" les seves pràctiques. "Els importa més treure beneficis que donar serveis" i "només compten amb l'ajuntament per cedir-los terrenys o demanar diners". A més, va desvelar que la CSMS "va demanar que l'Ajuntament intercedís perquè la Corporació pogués cobrar la possible herència d'un pacient del sociosanitari de Lloret".
Una denúncia que va corroborar el portaveu del PP, Enric Martínez, que es va sumar a les crítiques per la "nefasta" gestió de la Corporació i a la poca transparència per presentar-los els comptes. A més, va dir que "menteixen en afirmar que no els és rendible la gestió del nostre servei sanitari. Per la Corporació no és altra cosa que un negoci. Obren en períodes estivals perquè a tots els turistes sense targeta sanitària els espera una preciosíssima minuta de 90 euros en efectiu o targeta de crèdit i, en alguns casos per avançat".
Des de C's, Jordi Hernández, va demanar ser "proactius i seguir lluitant", mentre Xavier Rodríguez, d'ICV-EUiA, va afegir que "el responsable últim de dir si hi ha urgències és la Generalitat". Per la seva part, Jordi Orobitg (ERC), va recordar que fa unes setmanes van anar amb l'alcalde a veure el conseller de Salut i el van "matxacar" amb la qüestió. "Tardaran a rebre'ns una altra vegada", va ironitzar sobre la duresa de la reunió.
Des del PSC, Antonio Lorente va insistir que "la sanitat és una necessitat i no un article de luxe". Finalment, la regidora de CiU, Mònica Cunill, va assegurar que "necessitem estar segurs amb la salut al municipi i sense les urgències nocturnes no és així". "Ens comprometem a convocar aquesta primera reunió per elaborar pla consensuat de mesures de pressió" i, si cal, "pensar en alternatives".

Informació diari de Girona

Calella a 2 de desembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada