INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 10 de març del 2016

LA INVERSIÓ EN L’ECONOMIA DE CURES PODRIA CREAR MILIONS DE LLOCS DE TREBALL, REDUIR LA BRETXA SALARIAL i DISMINUIR LA DESIGUALTAT



Un nou estudi publicat per la Confederació Sindical Internacional (CSI) posa de manifest que invertint en l'economia de cures (*) amb prou feines el 2% del PIB en tan sol set països es podrien crear més de 21 milions de llocs de treball, i es reduiria la bretxa salarial de gènere, disminuiria la desigualtat global i contribuiria a corregir l'exclusió de la dona per accedir a ocupacions decents.

L'informe, que analitza el potencial de creixement de l'ocupació en l'economia de cures a Alemanya, Austràlia, Dinamarca, Estats Units, Itàlia, Japó i Regne Unit demostra que una inversió sostinguda en cures no només resulta vital per a les societats, sinó que a més proporciona un motor indispensable per al creixement econòmic i un antídot enfront de l'impacte destructiu de les fallides polítiques d'austeritat.

“La major part de la càrrega de les retallades en serveis recau en les dones, la qual cosa al seu torn ha reduït els ingressos de les llars en un moment en què l'augment del poder adquisitiu i la demanda econòmica resulta crucial per restaurar la prosperitat global. El sector de cures té ja una alta incidència de treball precari i baixos salaris, per la qual cosa resulta essencial que els treballadors i treballadores d'aquest sector gaudeixin de la plena protecció acordada per la legislació laboral, en línia amb les normes internacionals”, segons Sharan Burrow, secretària general de la CSI.

“Les retallades en serveis públics de cures han tingut un doble impacte sobre les dones. Troben més difícil trobar llocs de treball decents i, en la majoria dels països la pressió sobre la inversió social implica que són principalment les dones els qui cobreixen les manques, treballant com a cuidadores no remunerades. Això al seu torn les manté fora del mercat de treball durant encara més temps, esquinçant el teixit de les llars i les comunitats. El nostre nou estudi confirma que el tipus adequat d'inversió pot revertir aquesta crisi social, per la qual cosa exhortem als Governs al fet que assumeixin el desafiament i deixin a un costat la seva obsessió de limitar-se a complaure al sector financer. L'evidència d'aquests set països reforça l'enorme potencial de creixement i ocupació en l'economia de cures a tot el món”, va concloure Burrow.


* Economia de les Cures: 'l'espai d'activitats, béns o serveis – tant materials com a socials – necessaris per a la reproducció i el manteniment de la vida de les persones: l'alimentació, la salut, l'afecte, l'educació i un entorn de vida adequat (Definició del Consens de Bolívia)



Calella a 10 de març de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada