INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 11 de març del 2016

“LA RECESSIÓ i LA REFORMA LABORAL HAN PROVOCAT UNA GRAVÍSSIMA DESTRUCCIÓ D’OCUPACIÓ i DESCORATJAMENT EN LA POBLACIÓ”



El diari Expansió va publicar el passat dimarts, 8 de març, un article en el qual, fent-se ressò d'un informe de FEDEA, es pretén justificar la reforma laboral del PP amb arguments falsos, que no tenen en compte variables fonamentals del mercat de treball “deformant la realitat”.
L'article titulat “La reforma sí crea ocupació” recull les conclusions d'un informe de FEDEA que fa balanç de la reforma laboral de 2012, en el qual es compara els efectes de la reforma laboral sobre la reducció de la desocupació en 2013, amb la qual es va produir en 1994 després de la crisi del 92/93. La tesi de l'informe és que en 1992/1993 es va trigar més d'un any a reduir l'atur una vegada que l'economia va sortir de la recessió; i que, per contra, en 2013 —per tant, fins i tot abans de tornar a taxes positives del PIB— l'atur ja va començar a reduir-se gràcies als efectes de la reforma laboral aprovada pel PP.
“Però aquest argument és absolutament fals”. “És cert que l'any 2013 —comparant l'IV trimestre de 2012 amb l'IV de 2013– es va produir una reducció de l'atur, “però no perquè es creava ocupació, sinó propiciat per la brutal caiguda de la població activa”.
L'any 2013 l'atur benvolgut per la EPA va baixar en 85.400 persones, però en aquest mateix període es van destruir 204.000 ocupacions; això és, els efectes de la reforma laboral i de la recessió van ser molt negatius sobre l'ocupació. “Va baixar l'atur perquè el descoratjament porta al fet que els aturats deixin de buscar treball. O, almenys, que deixin de buscar-ho a Espanya, tal com ho demostra la caiguda en gairebé 300.000 persones el nombre d'actius”.
No obstant això, en 1993 ocorre exactament el contrari: l'ocupació va augmentar en 75.000 persones, i si l'atur va créixer també en 18.000 persones va ser perquè la millora en les expectatives va fer que més persones tornessin a buscar treball, per la qual cosa la població activa es va incrementar en 124.000 persones.

Els resultats són, per tant, exactament els contraris als defensats en l'article en sintonia amb l'informe de FEDEA: en 1993 es va començar a crear ocupació abans, i va augmentar, i molt, la població activa el que va fer que l'atur comencés a caure amb una mica de retard, mentre que en 2013 la recessió i la reforma laboral han provocat una gravíssima destrucció d'ocupació i descoratjament en la població, que va abandonar la cerca d'ocupació, emigrant, uns, o convertint-se en inactius, uns altres.



Calella a 11 de març de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada