INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 22 de juliol del 2011

CCOO CALELLA US ACONSELLA OBERTAMENT VOTAR: NO NEGOCIAR LA PROPOSTA DE L'EMPRESA

En la darrera assemblea que ha realitzat el Comitè d'Empresa de l'Hospital de Calella amb els treballadors s’ha intentat descriure quina és la situació actual i les opcions plantejades per l’empresa:

a.- La primera opció exposada per la direcció, va dirigida a disminuir el dèficit de 4 milions d’euros aproximadament, treien els drets adquirits per conveni als treballadors:
Aquí s'inclou la negociació de les DPO’s, IT (baixes), dies de AP i altres propostes ( 0,7% de la massa salarial que l’ empresa disposa per formació, pagues extra, desaparició de la figura del Cap de Guardia per realitzar aquesta feina des de Direcció, ... etc

b.- La segona opció exposada per l'empresa és l'amenaça de  presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (segons la direcció de la CSMS obligats per la falta d'ingresos)
L' ERO que descriu l’empresa és temporal (el treballador torna al seu lloc de treball un cop transcorregut la seva extinció de contracta temporal) i avarca els darrers 4 mesos de l’any 2011( de Setembre a Desembre) i ampliat a els dotce mesos del 2012.
Aquesta amenaça d'ERO descrita per l'empresa está considera com a mixta perque combina dos modalitats d'ERO's temporals:

· ERO d'extinció de contractes temporal (el treballador passa a dependre del INEM el temps acordat i torna al seu lloc de treball un cop traspassat aquest temps)

· ERO de reducció de jornada laboral en forma de dies de tancament i/o bé en forma de reducció de jornada laboral. (La persona afectada no vindrá a treballar un o diversos dies pactats i serà l'INEM qui ès faci càrrac del treballador)

Posicionament de CCOO Calella:

· No estem disposats a negociar el nostre conveni a la baixa perque considerem que ès il·legal segons l'article 41.6 de l'Estatut dels Treballdors i que qualsevol treballador o grup de treballadors podrà denunciar-lo en el cas que es signés per qualsevol representat legal.
   I perque no podem asegurar que un cop transcorregut el termini acordat, l'empresa ens retornaria els nostres drets.
   I no podem asegurar que a l'any que ve l'empresa a més a més de les retallades, no proposi un ERO.

· En el supòsit que l'empresa prengui la desició de presentar un ERO i fos acceptat per l'autoritat legal, CCOO Calella està dispot a negociar tot alló que sigui necessari, sugerit pels treballadors i assessorats pels advocats competents (AP's, DPO's, número d'afectats, número d'hores d'afectació, ...  per l'ERO ...). Sempre sota la vililància d'un mediador/jutja designat per l'autoritat competent que sencarregará d'assegurar que els drets dels treballadors no siguin vulnerats i retornats sense concessions un cop transcorregut els temps acordat pel Marc Legal de l'ERO.
CCOO Calella considera que:

- La Direcció no aporta tota la seva comptabilitat ni l'audituria. Per tant no hi ha transparència.
- No hi ha voluntat o predisposició de l’ empresa a negociar partides pressupostaries que NO afectin econòmicament als treballadors .

- La Direcció no esta afectada a la proposta que presenta d'ERO.

-  L’Empresa ens intenta manipular les desicions utilitzant les armes de la por, l'intriga i l'amenaça per dirigir les nostres voluntats cap a una negociació destinada a disminuir els ingressos i condicions laborals dels treballadors, sense haver demostrat que sigui realment necessari, per interessos que no quedan clars a ningú.

Posicionament de la resta de Comitès d'Empresa de la CSMS

Els altres tres Comités d'Empresa que forman la CSMS han decidit per unanimitat de totes les sección sindicals que no volan pactar cap negociació del Conveni a la baixa. 
Deixen a la Direcció la responsabilitat de decidir si volen portar a aquesta empresa a un ERO, deixen que siguin les autoritats competents les que valorin i estudiïn la viavilitat d'aquest ERO, i en el cas de que sigui aceptat pel jutja preparar les negociacions amb l'aprovació dels treballadors als que representan.
     CCOO Calella considera que aquesta postura és justa i encertada i que conta amb la nostra total aprovació.

Per tot això, des de la Secció Sindical de CCOO de l'Hospital de Calella i ABS Calella-Malgrat-Palafolls us aconsella obertament votar:

      NO NEGOCIAR LA PROPOSTA DE L'EMPRESA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada