INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 20 de juliol del 2011

Malgrat que fa 1 any es va signar un acord rebaixant salaris i condicions laborals a canvi de no fer un ERO, Mútua de Terrassa presenta un expedient de regulació d’ocupació que afecta un terç de la plantilla.

CCOO de Mútua de Terrassa ja te experiència amb el tractes amb la seva Direcció: ara tot just fa un any, ens van proposar acceptar una rebaixa de salaris y de condicions laborals a canvi de no presentar cap expedient de regulació, acord que van signar altres sindicats, però no CCOO. El temps els ha donat la raó. Un any desprès tenen consolidada la rebaixa de salaris y de drets socials i un expedient de regulació d’ocupació sobre la taula.

La Secció Sindical de CCOO de Mútua de Terrassa manifesta el seu total desacord amb l’ERO presentat per l’empresa el dijous dia 30 de juny del 2011. Aquest ERO tindrà una gran repercussió en l’atenció sanitària que reben els ciutadans: hi haurà serveis que pràcticament desapareixeran i d’altres quedaran tan afectats que només romandran de forma simbòlica, cosa que suposarà l’anul·lació de visites i tractaments en les especialitats com cirurgia pediàtrica, endocrinologia, reumatologia i rehabilitació. La resta d’especialitats augmentaran les llistes d’espera, tant per visites, com per proves i cirurgies. Amb aquestes mesures és evident que la qualitat assistencial es veurà greument afectada.

Estan afectats per l’ERO 881 treballadores i treballadors, pràcticament un terç del total de la plantilla de l’empresa. 681 treballadors estaran afectats per una reducció de jornada i salari d’entre el 10 i el 20%, un altre grup important es veuran afectats per una reducció entre el 20 i el 50% i 4 per una reducció de més del 50% i fins al 70%. Per últim, 146 treballadors es veuran afectats per una suspensió de contracte d’un any, entre els quals hi ha tot el personal de rehabilitació (excepte la cap del servei i la supervisora), els especialistes d’endocrinologia, reumatologia i tot el personal de suport d’aquestes especialitats, personal facultatiu en formació (MIR) i una llarga llista que afecta totes les categories, torns i centres de treball, tant de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, com dels CAP que en depenen a Terrassa, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Viladecavalls i Olesa de Montserrat.
Desprès de l’ERO presentat per l’empresa, les diverses reunions mantingudes amb la Direcció de Mútua de Terrassa només han servit fins avui per acordar una pròrroga del període de consultes. Les ofertes presentades fins ara per Mútua de Terrassa per buscar una solució negociada, no són fruit d’un procés de negociació amb els representants dels treballadors, sinó que responen a les negociacions que hagin pogut mantenir Mútua de Terrassa i el CatSalut. Pensem que cal minimitzar al màxim l’afectació que puguin patir el treballadors i treballadores afectats per un possible ERO, tant en durada de temps, com en percentatge de jornada; a més es podria disminuir el nombre de treballadors i treballadores afectats. En cap cas acceptarem que l’afectació sigui superior a 180 dies per treballador, per les conseqüències negatives que podria comportar una durada superior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada