INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 6 de juliol del 2011

Propostes de modificacions de condicions de treball desde la direcció de la CSMS amb l'objectiu d'evitar un ERO als nostres centres de treball

La direcció de la CSMS ha comunicat als treballadors que per raons econòmiques es veu en la necesitat de proposar un seguit de canvis temporals en les condicions de treball amb l'objectiu d'evitar un ERO




La proposta (OPCIÓ A) de la Direcció es basan en actuar sobre els aspectes socials i salarial dels treballador sobre els següents conceptes:

1. Disminuir la retribució de l'assoliment d'objectius (DPO)
2. Suprimir els 3 dies d'assumptes propis de tots els professionals i treballadors.
3. Reduir el complement salarial en cas de baixa comuna i/o laboral (el nostre conveni XHUP ens afavoreix amb el 100% de la paga de la nostra nòmina durant els primers 90 dies, segons aquesta mesura, cobrarien el 80% del nostre sou des del primer dia de baixa)
A part d'aquestes mesures que afecten a tota la plantilla de la Corporació, la direcció valorarà qualsevol altre mesura que es pugui proposar per part dels treballadors.

La direcció de la CSMS, no es pot comprometre ni assegura que pel fet d'acceptar aquesta opció A, no es pugui plantejar un nou ERO en el cas que hagin més retallades econòmics.

La proposta (OPCIÓ B) és aceptar un ERO temporal:

El motiu de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) en el qual es realitza la suspensió de contractes és el d'evitar a l'empresa una càrrega salarial (i de cotitzacions) mitjançant una reorganització temporal de recursos. Aquesta fórmula està pensada per ser usada per empreses que per motius conjunturals com una disminució en el volum de treball poden no precisar temporalment dels serveis d'un nombre més o menys gran de treballadors, que posteriorment tornarien a prestar serveis a l'empresa. 

Per tant, el motiu de l'ERO i de la negociació prèvia entre empresa i representants dels treballadors és el d'esbrinar les condicions d'aquest ERO temporal, sense que s'hagin de veure afectades altres situacions, per tant l'antiguitat i el salari pactat s'han de veure inalterats ja que no són matèria a tractar.

Una altra qüestió és que mentre que dura l'ERO es passa a cobrar una prestació per atur, que és l'única que està regulada legalment. En aquest cas és pràctica habitual que empresa i treballadors arribin a un acord per compensar aquesta pèrdua salarial durant la durada de l'ERO temporal, fent-se càrrec l'empresa de pagar part del salari, que en ocasions pot arribar a ser la diferència entre el percebut per prestació i el salari que gaudia el treballador.
L'aplicació d'un ERO temporal suposa que els contractes temporals que vencin durant la suspensió d'ocupació s'extingiran automàticament sense que els correspongui la indemnització que en altres circumstàncies haguessin percebut, i també s'ha de tenir en compte la situació de desocupació que passen els treballadors amb vista a possibles repercussions a l'hora de la jubilació.

Les propostes de la direcció de la CSMS seran temporals, amb vigència fins al 31/12/2012, data en què es tornarà a valorar la situació econòmica de l'empresa.
Pel fet d'acceptar qualsevol de les dues opcions no perdrem els drets adquirits al llarg d'aquests anys després de dures negociacions col.lectives.


EL COMITÈ D'EMPRESA US CONVOCA A UNA D'AQUESTES ASSEMBLEES INFORMATIVES PER ESCOLLIR/DISCUTIR LES OPCCIONS PROPOSSADES PER L'EMPRESA:
Dilluns 11/07/11
   · 14:00h
    .  15,15h
    .  21:00h


Dimars 12/07/11
     .  21:00h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada